Annonce
forside

Cyklende seriekrænker er fængslet i Esbjerg

En dommer i Esbjerg har torsdag vurderet, at mistanken mod en syrisk asylansøger, der er sigtet for at have blufærdighedskrænket adskillige kvinder, er stærk nok til at begrunde en varetægtsfængsling. Manden nægter sig skyldig.

28-årig mand, der mistænkes for at være "numsegramseren", er blevet varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig.

En stribe kvinder har gennem de sidste par måneder været udsat for krænkende møder med en mand i Esbjerg.

Mønsteret og beskrivelsen af gerningsmanden har været den samme fra gang til gang: En mand cykler op bag kvinderne og befamler dem. I enkelte tilfælde er manden fulgt efter kvinderne og har kontaktet dem.

Angiveligt er den cyklende seriekrænker, der i lokalområdet er blevet døbt "numsegramseren", nu blevet bremset. Syd- og Sønderjyllands Politi mener nemlig, at det er lykkedes at pågribe den mistænkte.

Ifølge politiet er der tale om en 28-årig syrisk asylansøger. Han blev anholdt onsdag, og torsdag er han i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Han nægter sig skyldig, men kærede ikke afgørelsen om varetægtsfængsling til Vestre Landsret, oplyser politiet på Twitter.

Anholdelsen af manden skete, efter at politiet onsdag modtog endnu en anmeldelse i sagen.

På Nørregade cyklede den nu fængslede mand klokken 22.41 angiveligt op bag en 18-årig kvinde, der gik på fortovet, og greb fat i kvinden.

Kort efter anholdt en patrulje en mand, der svarede til det signalement, som den 18-årige kvinde havde givet. Kvinden har efterfølgende genkendt manden.

Tidligere på ugen blev en anden mand pågrebet - også for at have blufærdighedskrænket en kvinde. Men den nu anholdte anses af politiet for at være den, der har stået bag de mange andre krænkelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce