Annonce
forside

Cyklisme har lille prioritet hos politikerne

Læserbrev: Det er rigtig dejlig at se, at der i kommunen er nogle aktive personer, som gerne vil have etableret nye cykelstier og mere sikre forhold for cyklister, men så er det måske tidspunktet til at få etableret et CyklistForum, idet kommunens politikere og embedsfolk ikke har den store interesse for cyklisme i Aabenraa Kommune.

Cyklistforbundet lavede i samarbejde med Dansk Cykelturisme en spørgeundersøgelse i forbindelse med kommunalvalget i 2017 omkring cyklisme. Undersøgelse blev sendt til alle kandidater, der stillede op til kommunalvalget, men kun 11 af de nuværende byrådsmedlemmer tog sig tid til at svare på spørgsmålene. Kun 1 benytter cyklen som primært transportmiddel.

Undersøgelsen viste, at cyklisme har en meget lille prioritet hos politikerne i Aabenraa Kommune.

For så vidt angår manglende interesse hos embedsfolkene i forvaltningen, vil jeg gerne begrunde det i følgende oplevelse:

Jeg har anmodet kommunen om at få oplyst, hvor mange km ny cykelsti kommunen har etableret indenfor de sidste tre til fem år, og hvad de har kostet.

Hvad var svaret? Det ved jeg ikke, og kommunen ved det åbenbart heller ikke. Jeg fik at vide, at det havde man ingen oversigt over, og ville jeg i øvrigt gerne vide det, så kunne jeg bare kigge i de sidste 5 års referater fra byrådsmøderne.

I vores nabokommuner ser det helt anderledes ud - her kan man se, at der stadig kommer flere nye cykelstier til, samt at de har oplyst mig, hvor mange km ny cykelsti de har etableret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Artige historier: Nissen fortæller

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce