Annonce
Varde

Cyklist død af kvæstelser efter påkørsel: Politiet opfordrer flugtbilist til at melde sig selv

En kriminaltekniker sikrer dækspor efter ulykken. Foto: Local Eyes

Alslev: En 79-årig mand, der onsdag blev hårdt kvæstet i en ulykke nær Alslev, er nu død. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 79-årige blev svært kvæstet, da han kom kørende på Hjerting Landevej på cykel og blev påkørt af en firehjulstrækker. Han blev efter ulykken fløjet til Aarhus Univeersitetshospital i Skejby, hvor han torsdag formiddag afgik ved døden. Mandens pårørende er underrettet.

Efter ulykken kørte føreren af firehjulstrækkeren væk fra stedet uden at standse op, og politiet har siden efterlyst flugtbilisten. Politiet håber nu, at flugtbilisten vil melde sig selv.

- Det er trods en intensiv efterforskning foreløbig ikke lykkedes Syd- og Sønderjyllands Politi at identificere køretøjet, men efterforskningen fortsætter. Og politiet opfordrer flugtbilisten til at melde sig selv, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Politiet vil fortsat også meget gerne høre fra vidner, der overværede ulykken, eller som i øvrigt har informationer om hændelsen. Hvis man har oplysninger i sagen, skal man kontakte politiet på telefon 114.

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at give yderligere kommentarer til sagen.

Annonce

Signalement af flugtbilen

  • En pickup/firehjulstrækker med åbent lad
  • Brun eller bronzefarvet
  • Højre sidespejl er beskadiget som følge af ulykken
  • Ukendt model, men der kan være tale om en Toyota eller en VW
  • Der var en enkelt person i køretøjet, da ulykken fandt sted
  • Bilen kom kørende ad en sidevej nord for Alslev og drejede derefter ud på Hjerting Landevej, hvor ulykken fandt sted
  • Køretøjet fortsatte i sydgående retning mod Esbjerg efter ulykken
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce