Annonce
112

79-årig cyklist i yderst kritisk tilstand efter påkørsel: Politiet efterlyser flugtbilist

Hjerting Landevej blev afspærret på grund af færdselsuheldet. Foto: Morten Nielsen

Alslev: Politiet valgte onsdag eftermiddag at sætte en eftersøgning i gang efter en flugtbilist, der stak af efter at have ramt en cyklist på Hjerting Landevej mellem Varde og Hjerting.

Flugtbilisten stak onsdag klokken 15.45 af mod Hjerting i en firehjulstrækker, der beskrives som brun eller bronzefarvet med åbent lad. Mærket er ukendt, men der er formentlig tale om en Toyota eller en VW. Derudover er højre sidespejl beskadiget som følge af ulykken, hvor bilisten kom kørende ad en sidevej nord for Alslev og derefter drejede ud på Hjerting Landevej, hvor den ramte cyklisten.

Cyklisten er en 79-årig mand, som efter ulykken blev fløjet med en lægehelikopter til universitetshospitalet i Aarhus. Hans tilstand beskrives onsdag aften som yderst kritisk, og han er derfor i livsfare. De pårørende er underrettet.

Politiet håber på borgernes hjælp og vil meget gerne høre fra vidner, som kender noget til den mørke firehjulstrækker, som kørte på stedet fra Varde mod Hjerting omkring klokken 15.45 på telefon 114.

Vejen blev efter ulykken afspærret, mens der blev udført tekniske undersøgelser på stedet. Der var omkørsel over Alslev.

Annonce
Hjerting Landevej blev afspærret på grund af færdselsuheldet. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce