Annonce
112

79-årig cyklist i yderst kritisk tilstand efter påkørsel: Politiet efterlyser flugtbilist

Hjerting Landevej blev afspærret på grund af færdselsuheldet. Foto: Morten Nielsen

Alslev: Politiet valgte onsdag eftermiddag at sætte en eftersøgning i gang efter en flugtbilist, der stak af efter at have ramt en cyklist på Hjerting Landevej mellem Varde og Hjerting.

Flugtbilisten stak onsdag klokken 15.45 af mod Hjerting i en firehjulstrækker, der beskrives som brun eller bronzefarvet med åbent lad. Mærket er ukendt, men der er formentlig tale om en Toyota eller en VW. Derudover er højre sidespejl beskadiget som følge af ulykken, hvor bilisten kom kørende ad en sidevej nord for Alslev og derefter drejede ud på Hjerting Landevej, hvor den ramte cyklisten.

Cyklisten er en 79-årig mand, som efter ulykken blev fløjet med en lægehelikopter til universitetshospitalet i Aarhus. Hans tilstand beskrives onsdag aften som yderst kritisk, og han er derfor i livsfare. De pårørende er underrettet.

Politiet håber på borgernes hjælp og vil meget gerne høre fra vidner, som kender noget til den mørke firehjulstrækker, som kørte på stedet fra Varde mod Hjerting omkring klokken 15.45 på telefon 114.

Vejen blev efter ulykken afspærret, mens der blev udført tekniske undersøgelser på stedet. Der var omkørsel over Alslev.

Annonce
Hjerting Landevej blev afspærret på grund af færdselsuheldet. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce