x
Annonce
Varde

Dårlig økonomi på skole: Forældre ønsker mere tid til at afvikle underskud

Ansager Skole vil de kommende år have færre penge at drive skole for, fordi et større underskud skal afvikles. Forældre foreslår, at skolen får mere tid, så økonomien bliver mindre stram.Arkivfoto: Martin Ravn
Kommunen har også et ansvar for, at der er oparbejdet gæld på Ansager Skole. Derfor bør kommunen ikke kræve, at medarbejdere og elever skal betale hele prisen over tre-fire år, mener forældrerepræsentanter.

Ansager: "Vi savner en anerkendelse af politikernes formelle ansvar for skolelederen, således at børn og medarbejdere ikke skal betale hele denne regning på tre-fire år."

Sådan står der i en pressemeddelelse fra skolebestyrelsesformand Kitty Gamkinn på vegne af alle forældrene i Ansagers Skolebestyrelse. Forældrene finder det ikke rimeligt, at der skal ske forholdsvis hårde besparelser på Ansager Skole, fordi der er oparbejdet et underskud på 16,5 procent af skolens budget i 2018.

Anerkender I, at I har ansvaret for skolelederen og dermed også har ansvaret for den økonomi, som han har bragt skolen ud i?

- Jeg synes ikke, man kan stille det sådan op, hvis jeg skal være helt ærlig. Der er mange parter i den her sag. Men jeg tænker, at hvis forældrene er utilfredse med den redningsplan, der er lavet, så må vi tage en drøftelse af det, siger Peder Foldager (V), formand for børn og læring.

Annonce

Underskud på Ansager Skole

  • Ansager Skole overfører et underskud på 9 procent af budgettet i 2017 til 2018.
  • Selvom underskuddet er alt for stort i forhold til Varde Kommunes retningslinjer, så vokser det i løbet af 2018. Der er overført et underskud på 16,5 procent af budgettet fra 2018 til 2019.
  • Den nu tidligere skoleleder fratræder ved årsskiftet. På det tidspunkt forlyder det, at det er en gensidig aftale.
  • I JydskeVestkysten onsdag siger udvalgsformand Peder Foldager (V): "I Ansager er det ikke nogen hemmelighed, at skolelederen blev opsagt." Han siger også, at det ikke udelukkende skyldes økonomi.

Ønsker afdragsfrihed

JydskeVestkysten har talt med Kitty Gamkinn, der ønsker, at JydskeVestkysten hovedsageligt citerer fra pressemeddelelsen, da det er en tekst, som alle forældrerepræsentanter har godkendt.

I denne pressemeddelelse foreslår skolebestyrelsen, at politikerne giver skolerne afdragsfrihed, som det netop er sket i Odder. Det vil sige, at skolerne selv kan bestemme, hvor lang tid de skal bruge til at afdrage deres underskud.

Peder Foldager vil ikke kommentere eventuelle løsningsforslag i pressen.

Ok med længere tidsfrist

Politikerne i Udvalget for Børn og Læring blev på sidste møde orienteret om en redningsplan for økonomien på Ansager Skole, hvor skolens underskud bliver afviklet i løbet af tre-fire år. Skolechef Karen Mortensen siger, at de "tre-fire år" har været Ansager Skoles bud på, hvor lang tid det tager at afvikle gælden. Det er ikke hende, der har fastsat den tidsfrist.

- Hvis der er nogle ting, der gør, at det kan simpelthen ikke klares på tre-fire år, så snakker vi om det. Bare vi kan se, at der bliver arbejdet med det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Erhverv

Ribe Handelsstandsforening vil hjælpe lokale butikker med millionstøtte

Annonce