Annonce
Esbjerg

Dårlig rengøring fik Fødevarekontrollen til at lukke pizzeria på Fanø

Fanø Pizza blev i sidste uge lukket af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: JV
Fanø Pizza åbnede igen mandag eftermiddag, efter at pizzeriaet i sidste uge blev lukket af Fødevarestyrelsen på grund af mangelfuld rengøring.
Annonce

Fanø: Fødevarestyrelsen lukkede i sidste uge Fanø Pizza. Det bekræfter Tine Lykkeberg Nielsen, sektionsleder hos Fødevarestyrelsen.

Hun ønsker dog ikke at oplyse konkret, hvorfor Fødevarestyrelsen har skredet til så drastisk aktion som en lukning af pizzeriaet, idet hun henviser til, at Fødevarestyrelsen endnu ikke har offentliggjort den kontrolrapport, som har ført til lukningen.

Fanø Pizza på hjørnet af Hovedgaden og Valdemarsvej i Nordby påkaldte sig i weekenden opmærksomhed fra gæster, som gik forgæves. Således er avisen blevet kontaktet af feriegæster, som undrede sig over et klistermærke fra Fødevarestyrelsen på pizzerias ruder, hvor det fremgår, at stedet ikke må sælge fødevarer, men de samme feriegæster har også modtaget oplysning om, at lukningen skyldes, at der holdes sommerferie.

Også på Fanø Pizzas hjemmeside fremgik mandag formiddag, at spisestedet holder ferielukket. Dette blev dog senere ændret til ”Lukket lige nu”.

Mandag formiddag skrev Fanø Pizza på sin hjemmeside, at pizzeriaet var lukket på grund af ferie, men det blev senere ændret.

Indehaveren af Fanø Pizza, Mostafa Hosini, siger, at han ikke ved, hvem der står bag oplysningen om, at pizzeriaet skulle holde ferielukket – det er i givet fald en misforståelse, oplyser han.


I tre måneder har jeg arbejdet 15 timer hver eneste dag, og der har jeg svigtet med rengøringen,

Mostafa Hosini, ejer, Fanø Pizza


Mostafa Hosini siger til gengæld, at Fødevarestyrelsen har lukket hans pizzeria, som han har drevet i 12 år, fordi styrelsens tilsynsførende mente, at pizzeriaet led under mangelfuld rengøring.

- I tre måneder har jeg arbejdet 15 timer hver eneste dag, og der har jeg svigtet med rengøringen, siger indehaveren uden at gå i detaljer med den mangelfulde rengøring.

Annonce

Et dyrt besøg

Mostafa Hosini understreger samtidig, at der ikke er noget at sætte så meget som en finger på i forhold til de råvarer, han anvender i pizzeriaet. Desuden fremhæver han, at han aldrig før har fået en sur smiley fra Fødevarestyrelsen i de 12 år, han har drevet pizzeria i Nordby.

Han mener, at Fødevarestyrelsens besøg har koster ham et bødeforlæg på 10.000 kroner. Hertil kommer den omsætning og indtjening, han har tabt hen over weekenden.

- Om vinteren tjener jeg måske 30.000 kroner på en hel måned, men i øjeblikket kan jeg tjene det beløb næsten hver dag, så det er ikke så godt, fortæller Mostafa Hosini.

For lidt mere end en måned siden blev Fanø Pizza i øvrigt bedraget op til 5000 kroner, efter en gruppe unge gang på gang havde bestilt store mængder pizzaer uden at hente dem

I løbet af mandag blev ferielukningen på Fanø Pizzas hjemmside ændre til "Lukket lige nu".

Den seneste offentliggjorte kontrolrapport hos Fanø Pizza er fra et besøg den 15. juli. Her modtog Fanø Pizza en indskærpelse, fordi den tilsynsførende konstaterede, at der rundt på væggene, vindueskarme og på gulvet under udstyr var gammel skidt.

Hertil meddelte Mostafa Hosini ifølge kontrolrapporten, at han havde været alene, og efter corona var han nød til at tjene penge.

- Jeg plejer ikke at have sådan en virksomhed, meddelte han ifølge kontrolrapporten.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce