Annonce
forside

Dårlig sagsbehandling af handicappede børn

Læserbrev: Vi har mange fejl i sagsbehandlingen i Kolding Kommune.

Den 11. juni skrev jeg om dårlig sagsbehandling og nævnte børnehandicapområdet. Med fejl i 71 % af sagerne. Her er hvad social- og sundhedsudvalget skriver om sagen.

Første årsag udvalget nævner:

"Der er tale om yderst komplicerede bestemmelser med en høj grad af skønsudøvelse". På samme tid konkluderer man, at "der er ikke i tilstrækkelig grad inddraget de professionelle omkring barnet".

Man har altså ikke spurgt de mennesker, der kender barnets behov, men truffet en beslutning alligevel. Det er ikke så mærkeligt, at det bliver et skøn, hvis man ikke spørger de professionelle, der omgås barnet.

Man synes også lovgivningen er for hård:

"Afgørelserne på børnehandicapområdet er skærpet". I perioden 2013-2017 er 51 % af sagerne blevet tabt i ankestyrelsen, så der har været masser af tid til at gøre noget ved problemet. Ja de 71 % i 2017 er ekstra skræmmende, men andre kommuners sagsbehandling er ikke på samme dårlige niveau, så at give regelændringer skylden er ikke holdbar.

Den sidste begrundelse der bliver nævnt:

"Endvidere er der udfordringer med at give fyldestgørende begrundelser for at kunne give afslag på en ansøgt ydelse eller hjælpeforanstaltning".

Svaret er, at man ikke kan finde nogle gode årsager til afslag, men forsøger alligevel. Kan vi ikke gøre det bedre i Kolding?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce