Annonce
forside

Dårlige sager: Pilen peger på...

Læserbrev: Argumentet for rådhussamlingen tilbage i 2013/14 var en besparelse på 10.000.000 kroner. En stor del af disse besparelser skulle komme fra nedlæggelsen af den interne postomdeling.

Når man læser de kommunale nøgletal, vil man se, at Tønders administration ligger i den tunge ende, så det må være på sin plads at spørge: Hvor blev besparelsen af?

Da "rådhusgruppen" dengang bad om aktindsigt i beregningerne for denne besparelse, var alt, hvad fik vi udleveret, nogle ulæselige håndskrevne notater, som var udarbejdet af fagchef i teknik og miljø Lars Erik Skydsbjerg. Samme Lars Erik Skydsbjerg var manden, der deltog i mødet med erhvervsministeriet ang. heliporten på Rømø. Et møde hvorfra kommunalbestyrelsen fik et ikke fyldestgørende referat, idet der blev forholdt byrådet oplysninger om, at UNESCO verdensarv i Vadehavet blev bragt i fare. Heliporten har indtil nu har kostet skatteyderne ca. 790.000 kr. (det eneste håndgribelige resultat heraf er en konstrueret prøveflyvning).

Pilen peger på Lars Erik Skydsbjerg, og derfra peger den videre på borgmester Henrik Frandsen. Det kan undre, at borgmesteren, til trods for mængden af dårlige sager i fagchefens kølvand, holder hånden over ham, og noget tyder på, at fagchefen ikke engang er særlig taknemlig. Rygtebørsen fra Skærbækegnen vil vide, at Skydsbjerg ved det næste opstillingsmøde til posten som borgmesterkandidat, vil forsøge at vippe Frandsen af pinden for selv at blive kandidat. For mig at se virker det, som der hersker totalt anarki på Tønder rådhus.

Anarki = fravær for nogen form for politisk autoritet og/eller socialt hierarki.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce