Annonce
Sport

Dåseåbneren Delaney: Jeg hader at spille mod Irland

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Thomas Delaney har sammenlignet kampe mod Irland som at åbne en dåse baked beans med de bare næver.

I de seneste to år har Danmark mødt Irland fem gange. Mandag venter endnu et indbyrdes opgør, som denne gang gælder en billet til næste års EM-slutrunde.

Fire af de seneste fem opgør er endt uafgjort - heraf tre 0-0-kampe.

Thomas Delaney bryder sig ikke om at møde irerne, fordi de er besværlige at score imod.

- Jeg hader at spille mod Irland i øjeblikket. Vi har spillet så mange gange imod dem, og det er svært.

- Det er lidt komisk, at vi står her i den samme situation - og næsten på den samme dato som for to år siden, siger Delaney.

11. november 2017 spillede Danmark 0-0 hjemme mod Irland i en ørkenvandring af en fodboldkamp.

Det var den første af to playoffkampe om at komme til VM i Rusland i sommeren 2018.

Tre dage senere vandt Danmark den anden playoffkamp i Dublin med hele 5-1 og kom til VM.

Delaney forklarede imellem de to kampe, at det var ligesom at åbne en dåse baked beans med de bare næver at spille mod Irland.

Men irerne har ikke mistet sin defensive styrke, vurderer Delaney.

- Irland er absolut stadig et svært hold at bryde ned. Jeg ved ikke, om mit citat for to år siden blev misforstået en lille smule. Jeg har hørt, at nogle blev sure over det.

- Hvis du kommer her for at lukke helt af, så gjorde irerne et fantastisk arbejde, understreger Delaney.

De seneste tre kampe mellem Danmark og Irland er alle endt uafgjort.

- Irland har skiftet træner og spiller lidt anderledes. Jeg er den type spiller, der har respekt for at prøve at kontrollere en kamp med en bestemt taktisk tilgang.

- Jeg frygter ikke kampen, jeg byder den velkommen og er spændt på den. Men det bliver en stor udfordring, siger Delaney.

Danmark kan med en sejr eller blot et uafgjort resultat mod Irland snuppe en billet til næste års EM.

- Vi kender hinanden godt, og det går begge veje. Så vi har ikke nogen fordel. Sidste gang vi mødte Irland i samme situation, vandt vi 5-1.

- Den sejr kan vi tage med mentalt. Jeg siger ikke, at det bliver den samme kamp, men vi ved, at vi kan gøre det, pointerer Delaney.

Danmarks kamp ude mod Irland spilles mandag klokken 20.45 i Dublin.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce