Annonce
Sønderborg

Efterskoler genåbnet: Elever får meget anderledes hverdag

Størstedelen af landets efterskoler genåbnede i løbet af mandagen. Foto: Timo Battefeld
Minestrimmel, familiegrupper og masser af smil mødte eleverne, da de vendte tilbage til Adventure Efterskolen på Broagerland.

Skelde: I behørige tidsintervaller for at undgå store forsamlinger ankom den ene bil efter den anden til Adventure Efterskolen på Broagerland. Her blev de mødt af velkommen hjem-skilte, festmusik og ikke mindst en storsmilende forstander i indkørslen.

- Det er så dejligt at have dem tilbage. At vi igen får masser af liv. Vi har savnet dem, siger Steen Emgren.

Som reglerne for genåbningen af efterskolerne også foreskriver, så blev de 60 elever fra 8.-10. klasse afleveret på parkeringspladsen og forældrene gik ikke med ind. Meget bliver anderledes resten af skoleåret for at undgå smittespredning af coronaen.

- Vi gik igang i mandags med at planlægge genåbningen og torsdag middag, da der kom de officielle retningslinjer, måtte vi lave det hele om. Men det hele er på skinner og klar, understreger forstander Steen Emgren.

Blandt andet må eleverne ikke selv tage maden, men får den serveret. Skolens café er lukket og i stedet er indkøbt telte, som er blevet hyggeligt indrettet.

Annonce
Meget bliver anderledes de næste seks uge på efterskolerne. Foto: Timo Battefeld

Mange nye regler

Største forandring er dog, at eleverne er inddelt i familiegrupper på otte. De må kun dele værelse med elever, de er i familiegruppe med. Kun unge i samme familiegruppe må opholde sig på hinandens værelser.

- Det bliver lidt spændende, men jeg tror det bliver umuligt at administrere, siger Ryan Johannesen fra 8. klasse og understreger, at han vil gøre sit for at overholde reglerne.

Familiegrupperne har eget toilet og bad, som ingen andre må benytte. Grupperne er undtaget kravet om en meters afstand, men det skal så vidt muligt respekteres, når man er sammen med resten af skolen.

På Adventure Efterskolen bor eleverne på firemandsværelser, der er fordelt på gange med fire værelser i alt. De er nu delt op med minestrimmel i par af to, som hver især har et bad og toilet.

- Det er så godt, som det nu kunne være. Jeg har fuld forståelse for, at der var nødt til at være regler for, at efterskolerne kunne genåbne, siger Jakob Roos fra 10. klasse.

Glædeligt overrasket

I forrige uge meddelte statsminister Mette Frederiksen, at efterskoleeleverne kunne vende tilbage efter flere måneders hjemmeundervisning på grund af coronaen. På Adventure Efterskolen har der været 22 timers undervisning om ugen over nettet.

- Jeg har været ret glad for online-undervisning. Jeg kunne ligge i min seng og gøre det. Jeg har sagtens kunne holde motivationen undervejs, men det er da dejligt at være tilbage, siger Olivia Larsen Dahl, der går i 8. klasse og kommer fra København.

- Jeg var faktisk overrasket over, at vi fik lov til at komme af afsted igen. Men det ville også have været nederen, hvis vi skulle have afsluttet uden at ses igen, lyder det fra Jakob Roos, som er fra Holbæk.

- Det er virkelig dejligt at være tilbage. Næsten som at få sin familie tilbage. Jeg savnet mine kammerater rigtig meget og var ved at være bange for, at jeg ikke skulle se dem igen, slutter Ryan Johannesen fra Herning.

På Adventure Efterskolen i Skelde er gangene nu opdelt i to. Foto: Timo Battefeld
Både elever og lærere var rigtig glade for igen at se hinanden. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce