Annoncørbetalt indhold

Dækskift: Sådan vælger du gode dæk, der holder dig kørende

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Som bilejer ved du sikkert, at du fra tid til anden skal skifte dine bildæk. Fx fra sommerdæk til vinterdæk. Eller foretager du et dækskift, når dine dæk er ved at blive slidt ned.

Det er vigtigt at skifte dæk, så dækkene står grundigt fast på vejen. Slidte dæk kan nemlig ikke stå ordentligt fast, og som bilejer skal man skifte dem, når der kun er 1,6 mm mønster tilbage – og gerne før.

Annonce

Men det handler ikke bare om dækskift. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilke dæk du vælger. Et dæk skal nemlig leve op til en række kvalitetsstandarder. Og det handler i den grad om at købe et godt dæk, som du roligt kan slide ned til minimumsgrænsen. Heldigvis er der en masse bilværksteder, som kan tilbyde dig gode dæk og dækskift. Læs videre for at finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal skifte dæk.

Dækskift er afgørende

Dybden på dækmønstret er 7-8 mm. I takt med at et dæk slides ned, mister det sine gode egenskaber. Fx kan du ikke længere køre stabilt og sikkert på en våd vejbane.

Kører du på meget slidte dæk, kan du i værste fald køre galt og være til fare for dig selv og andre. Når der er 1,6 mm mønster tilbage på dit dæk, skal du derfor sørge for at få et dækskift.

Dine dæk bør have et godt vejgreb, så du kan køre sikkert. Dækkene skal bl.a. kunne bremse ordentligt. Hvis et bagdæk er meget slidt, kan det være farligt at køre på vejen. Derfor er det vigtigt, at du får et dækskift. Og du kan med fordel montere de bedste dæk på baghjulene.

Vælg gode dæk

Forskellen på gode dæk og dårlige dæk er stor. Når det er tid til dækskift, er det derfor vigtigt, at du vælger dæk, som har gode egenskaber. Et dæk af høj kvalitet har gode egenskaber. Du kan med fordel orientere dig i årlige dæktest, som kan give dig indblik i de forskellige dæks egenskaber.

Dæk er ikke noget, du bør købe til discountpris. Mange billige dæk kører ikke sikkert på våde veje og har mange svagheder. Dit dæk skal være typegodkendt og leve op til forskellige kvalitetsstandarder.

Derfor kan du, næste gang du skal have skiftet dæk, med fordel undersøge, hvor de er fremstillet og holde dig til E-mærkning samt DOT-mærket, der indikerer, at et dæk lever op til kvalitetsstandarderne. Der skal stå et godkendelsesnummer og en kode for oprindelsesland efter E- og DOT-mærkerne, før du kan være sikker på, at et dæk lever op til kvalitetsstandarden.

Det er altså en god idé at lave noget forarbejde, inden du får et dækskift. Et dæks oprindelsesland kan fx sige noget om dækkets kvalitet – og det er afgørende at vælge et dæk af høj kvalitet, hvis du skal køre godt og sikkert.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.