Annonce
Vejen

Død mink er testet positiv med covid-19 på lokal minkfarm

En eller flere mink har været smittet med coronavirus på en minkfarm nord for Holsted. Arkivfoto: Marie Prangsgaard Helms
Den 18. november blev der konstateret coronasmitte blandt en eller flere mink på en minkfarm nord for Holsted. Minkavleren oplyser, at han selv er testet positiv.
Annonce

Vejen: Længe så det ud til, at de 25 minkfarme i Vejen Kommune var gået fri af smitte med coronavirus. En test blandt døde mink har dog vist, at en eller flere mink på en minkfarm nord for Holsted faktisk har været smittet med covid-19, inden den eller de er blevet aflivet, ligesom mink i resten af landet er blevet det.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

- Den 18. november er der konstateret smitte på besætningen. Minkene var da aflivet, siger Flemming Kure Marker, der er veterinærchef i Fødevarestyrelsen.

Annonce

Minkavler smittet

JydskeVestkysten har været i kontakt med den pågældende minkavler, der ikke ønsker at stå frem ved navn.


Uanset smitte eller ej, skal minkene destrueres. Det ser ikke ud til at påvirke andre minkfarme, og hele zonen er desuden aflivet.

Flemming Kure Marker, veterinærchef i Fødevarestyrelsen


Han oplyser dog, at der efter aflivningen af minkene blev taget prøver fra ti døde mink, og at han ikke har fået oplyst, hvor mange af prøverne, der er fundet positive - blot at der er fundet smitte med covid-19.

Minkavleren fortæller desuden, at han selv er blevet smittet med coronavirus, ligesom en medhjælper også er testet positiv. Minkavleren har siden prøvesvaret isoleret sig selv. Øvrig familie og andre medhjælpere er testet negative.

Annonce

Allerede i risikozone

Ifølge Fødevarestyrelsen påvirker konstateringen af smitte ikke andre minkfarme i området.

I forvejen var den berørte minkfarm i den såkaldte risikozone, også kaldet zone 2, hvor det ikke er tilladt at pelse de aflivede mink. Der var nemlig forinden blevet konstateret smitte på en farm ved Vejrup i Esbjerg Kommune, som ligger mindre end 7,8 kilometer fra minkfarmen nord for Holsted.

- Minkene er i forvejen aflivet som værende i zone 2, så det har ikke været meningen, at de skulle pelses. Uanset smitte eller ej, skal minkene destrueres. Det ser ikke ud til at påvirke andre minkfarme, og hele zonen er desuden aflivet, siger Flemming Kure Marker fra Fødevarestyrelsen.

Han oplyser samtidig, at fem minkfarme i Vejen Kommune ikke har haft mulighed for at pelse deres mink, da de har været i risikozonen. De resterende 20 minkfarme har haft mulighed for pelsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce