Annonce
Sønderborg

Dødsbilist varetægtsfængslet fire uger: Risiko for flugt

Retten i Sønderborg varetægtsfængslede den 35-årige mand fra Rumænien i fire uger. Han sigtes for uagtsomt manddrab efter torsdag aften at have kørt en 47-årig lokal kvinde ihjel i spirituspåvirket tilstand. Arkivfoto
Den 35-årige herboende rumæner, der torsdag aften beruset påkørte og dræbte en 47-årig kvinde fra Sydals, er varetægtsfængslet i fire uger. Han er i forvejen frakendt kørekortet i en tidligere spritdom.

Iført en plettet hvid skjorte, shorts og med bare tæer sidder en 35-årig mand af rumænsk afstamning på sin stol i retten i Sønderborg til grundlovsforhør.

Et blodigt plaster bag det ene øre vidner om den dødelige ulykke, han torsdag aften var årsag til på Nedervej nær Skovby.

Her ramte han lige før klokken 20.00 en 47-årig lokal kvinde på cykel.

En akutbil var hurtigt på stedet, men kun 20 minutter efter måtte lægen erklære kvinden for død. En efterfølgende pustetest viste en promille på 1,24. for manden. På vejen lå hans varevogn på taget med knuste ruder og skader på fronten. Øl og sko var faldet ud og lå på vejen.

Annonce

Prøvede at undvige

Forhøret foregår med tolk, og der høres små snøft og ind i mellem et dybt suk, mens sigtelserne læses op. Ud over spirituskørsel mener anklagemyndigheden, at manden har været under påvirkning af stoffer. Han er også sigtet for at have kørt bil, selv om han i juni 2017 fik frakendt retten til at køre bil i tre år. Han blev taget med en promille på 1,37 i februar 2017.

Selv forklarer den sigtede, at han så cyklisten midt på kørebanen cirka 20 meter før ulykkesstedet. Han vil undvige ved at køre højre om i grøften, men det skarpe drej med rattet gør, at han mister kontrollen over bilen. Ifølge ham selv, kører han med 70 km i timen.

Efterfølgende er der ikke konstateret bremsespor på vejen, og politiet bemærker i rapporten, at oversigtforholdene er gode på stedet. Der er fundet dækspor fra bilen i vejsiden længere tilbage før påkørslen lige som der er et træ, hvor barken er skrabet af - formentlig efter kontakt med sigtedes varevogn, vurderer politiet.

Må jeg køre bil igen

Den sigtede svarer beredvilligt på spørgsmålene og spørger på et tidspunkt, om han nu ikke må køre bil mere.

Han fortæller, at han på aftenen havde drukket fire til fem Carlsberg dåseøl efter at have spist og været i bad, men nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab, som sigtelsen lyder på. Han nægter også at have taget nogen former for stoffer.

Manden er ikke registreret med en adresse i Danmark, men han bor hos sin bror i området, hvor han også har et fuldtidsjob som byggearbejder, forklarer han i retten.

Med henvisning til en risiko for flugt kræver anklagemyndigheden manden varetægtsfængslet i fire uger. Det efterkommer dommeren uden protester fra den sigtede, som skal sidde i arresten i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce