Annonce
Navne

Dødsfald: Birger Thaysen Andersen, Holsted

Birger Thaysen Andersen, Holsted,er død, 78 år. Foto: Nes Bach
Annonce

Birger Thaysen Andersen, Højmarksvej, Holsted, er død efter mange års sygdom, 78 år.

Birger Thaysen Andersen voksede op på en gård i Lykkeskær syd for Holsted St. Efter faderens død flyttede familien til Stationsbyen, hvor hans mor var hjemmesygeplejerske.

Som ung kom Birger Thaysen Andersen i lære som kommis i den lokale Vareindkøbsforening (brugs) hos den navnkundige uddeler A. Dam Jensen. Han var en kontant læremester, men eleverne fik lært deres kram til fingerspidserne.

Det kom Birger Thaysen Andersen til gavn og glæde i karrieren som kommis, møbelekspedient hos byens møbelhandler og -fabrikant Elbech-Madsen og siden som mangeårig repræsentant for chokoladefabrikken Bdr. Christensen i Århus.

Indsigten kom også byens foreningsliv til gavn og glæde. Den økonomikyndige Birger Thaysen Andersen blev indvalgt i bestyrelsen for Holsted Hallen - nu Meidus Holsted - og her ydede han ikke mindst en stor indsats som kasserer og medlem af arbejdsgruppen, da hallen blev udvidet med en dobbelthal for præcist 25 år siden.

Stort set hver eneste dag gennem en lang periode var han daglig gæst i hallen for at tage stilling til diverse spørgsmål. Han tog også aktivt del i indsamlingen af penge i Holsted til byggeriet.

Der ærgrede ham, at der ikke var stemning i byrådet for at bygge nogle værelser i hallen, hvor sportsfolk kunne overnatte, når de var til stævner. Han havde visionerne, men andre sad tungt på pengekassen.

Som pensionist hyggede han sig med golf bl.a. i Holsted Golfklub.

Birger Thaysen Andersen efterlader sin kone, Gudrun, og deres to børn, Dorthe i Esbjerg og Peter i Fredericia, to svigerbørn og to børnebørn, Filippa og Villads og Frederikke og Nikoline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce