Annonce
forside

Dødsfald: Evald Andersen Skov

Kolding: Evald Andersen Skov, Bertram Knudsens Have, Kolding, er stille sovet ind på Sygehuset i Kolding, 90 år gammel.

Evald Skov blev født i Sønderskov ved Brørup, men fik det meste af sin opvækst i Lervad ved Føvling, hvor han gik syv år i skole. Som 11-årig kom han ud at tjene på gårde i omegnen, dengang med kost og logi. Efter krigen blev han soldat på Haderslev Kaserne. Derfra blev han forflyttet og gjorde tjeneste ved den danske styrke i Jever, Nordtyskland. Efter hjemsendelsen valgte han sin gerning i Føvling og omegn. Først ved at tjene på gårde, senere som maler med eget firma sammen med sin hustru Inger. De havde begge sans for farver og for at male, og smukt dekorere, bl.a. møbler. Som 12-årig malede Evald sit første billede, og gennem årene malede han mange smukke landskabsbilleder og billeder af både havet, blomster og dyr, og især hans barndomshjem blev ofte brugt som motiv.

Kolding blev stedet, hvor de slog sig endeligt ned, og boede mange år på Tvedvej, hvor hjemmet var udgangspunkt for hans mange rejser rundt i landet, som konsulent for Sadolin med besøg på møbelfabrikker, idet han havde udviklet en særlig sans og ekspertise for lakering af møbler.

Efter Ingers pludselige død i 2009 blev huset solgt, og Evald flyttede på plejehjem omgivet af flere af sine smukke malerier.

Evald var altid glad, optimistisk og humoristisk. Han tog alting roligt og sagde: "Ja, sådan er´ et jo". Da han til sidst måtte på sygehuset med lungebetændelse for fjerde gang, og brækket hofte , sagde han: " Jamen, det var da godt det var mig, det skete for. For jeg har da tid til det".

Bisættelsen finder sted fra Bramdrup Kirke onsdag, den 22. februar kl. 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce