Annonce
Mindeord

Dødsfald: Ole Ditlev gik på arbejde for at redde andre menneskers liv

Ole Ditlev Nielsen var i høj grad garant for, at Esvagts værdier og sikkerhedskultur altid blev efterlevet i alle afkroge af rederiet. ”A ship is only as good as it’s crew” var et mantra for ham. Arkivfoto: John Randeris
Gennem mere end 27 år i Esvagt var Ole Ditlev Nielsen en drivkraft i at udvikle rederiet. Onsdag i sidste uge sov han stille ind efter længere tids sygdom, 62 år gammel.

Esbjerg: Ole Ditlev Nielsen, forretningsudviklingschef i Esvagt, er død efter længere tids sygdom. Han døde kort før sin 63 års fødselsdag.

Ole Ditlev Nielsen begyndte i rederiet i 1993. ”Vi har ansat en Ditlev”, sagde medstifter og direktør Ole Andersen. For i Esvagt var der kun én, der var Ole – og det var ham.

Gennem årene slog Ole Ditlev Nielsen hurtigt sit eget navn grundigt fast i kollegernes og kundernes bevidsthed.

Han indledte sin karriere som Esvagts første sikkerheds- og kvalitetskoordinator, og han var gennem sine 27 år i rederiet også chef for HSE, Crewing, Chartering og Operations-afdelingerne. Han havde stor indsigt i og forståelse for sejlende kollegers udfordringer, som han altid tog alvorligt, og han betragtede de sejlende søfolk som en fantastisk ressource til konstant at optimere og forbedre Esvagt. Han var optaget af at få kollegernes erfaringer, ideer og løsninger indarbejdet og integreret i Esvagts operation – det var alligevel dem, der skulle arbejde med det.

Ole Ditlev Nielsens virke kredsede i høj grad om sikkerhed og muligheden for at være en afgørende forskel for folk, som arbejder på søen – og for de familier, som venter i land.

- Det er stærkt motiverende at arbejde med det, vi gør. Jeg kan ikke forestille mig noget mere positivt end at gå på arbejde for at redde menneskeliv, sagde Ole Ditlev Nielsen, da han blev interviewet i anledning af sin 60 års fødselsdag.

Annonce
Jeg kan kunne ikke forestille mig noget mere positivt end at gå på arbejde for at redde menneskeliv.

Ole Ditlev Nielsen, Esvagt, da han fyldte 60 år

Begejstret og engageret

Ole Ditlev Nielsen havde altid travlt med at sætte nye skibe i søen – både bogstaveligt talt og i overført betydning. Han var sprængfyldt med energi, og han fik konstant nye ideer til at gøre Esvagt bedre og levere et endnu stærkere produkt til kunderne.

Det var ikke altid, at hans ideer kunne udføres i praksis, men det hæmmede på ingen måde Ole Ditlev Nielsens konstante virkelyst og iderigdom.

Han forstod kundernes behov og ønsker bedre end nogen anden, og han talte begejstret, engageret og utrætteligt kundernes sag.

Ole Ditlev Nielsen var hellere ikke hæmmet af et behov for smalltalk eller for at bruge tid på at pakke sine ord ind. Han sagde tingene direkte – uanset hvem, han talte med – og han gik altid lige til sagen.

Som da han besigtigede et af Esvagts skibe under nybygning i Spanien. Han trådte direkte ud af taxien, og krævede straks svar på, hvorfor skibet var bygget uden den forreste ”azimuth thruster”, som ellers var helt tydeligt markeret på tegningen. Da taxien trillede væk, kom azimuth’en imidlertid til syne igen. Det tjener Ole Ditlev til ære, at han selv var den, der grinede mest, når den historie blev genfortalt.

Med Ole Ditlev Nielsen bortgang har Esbjergs offshore-industri mistet en markant personlighed og skikkelse – og Esvagt har mistet en dynamisk og passioneret kollega.

Familien Nielsen i Torvegade i Esbjerg har mistet et dedikeret familiemedlem. Sine mange faglige kvaliteter til trods, så var Ole Ditlev Nielsen først og fremmest familiemenneske. Han efterlader sig sin hustru Irma og tre voksne børn.

Æret være Ole Ditlev Nielsens minde.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Borgmester: Der er grund til lidt mere optimisme end i KIFs tidligere økonomiske kriser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce