Annonce
Esbjerg

Dødssyg komedie med Ravn og Schrøder

Folketeatret præsenterer "2 på Tur", der får premiere i Esbjerg den 20. februar. PR-foto

Esbjerg: Musikhuset Esbjerg bliver første stop på den tur, som skuespillerne Peter Schrøder og Kurt Ravn gør sig klar til at tage på rundt om i landet.

I stykket "2 på Tur" spiller de to ældre herrer, som nægter at give op, selvom de med hver deres terminale sygdom har en dødsdom hængende over hovedet.

De vil ikke ligge og vente på døden og vælger at flygte fra hospitalet. Med dropstativ og iklædt pyjamas stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer - klar til et nyt og sidste eventyr.

På deres vej møder de en række karakterer spillet af Paw Henriksen og Kristine Yde, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt:

"2 på Tur" er en varm og livsbekræftende komedie om livets alvor, stykket er instrueret af Geir Sveaass.

Stykket med originaltitlen " Moins 2" af Samuel Benchetrit blev i 2006 nomineret til Molière-prisen som årets bedste franske dramatik.

"2 på Tur" får Danmarkspremiere i Musikhuset Esbjerg den 20. februar og spiller i hele landet frem til den 15. april. /jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyskere huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce