Annonce
Udland

Dødstal nærmer sig 100 efter eksplosioner i Ækvatorial-Guinea

98 mennesker er bekræftet døde, mens mindst 615 er kommet til skade, i en række eksplosioner i Ækvatorial-Guinea. Foto: Reuters Tv/Reuters
299 mennesker er indlagt på hospitalet efter det, der beskrives som en dynamitulykke på en militærbase.

Dødstallet efter en række eksplosioner på en militærkaserne i Ækvatorial-Guinea søndag er steget til 98.

Det oplyser sundhedsministeriet i det centralafrikanske land mandag, efter at frivillige har gennemsøgt murbrokkerne for omkomne.

I første omgang lød dødstallet på 15 og dernæst 31.

Mindst 615 mennesker er kommet til skade i eksplosionerne, der udløste en brand på militærbasen Nkoantoma i kystbyen Bata. Det oplyser forsvarsministeriet.

Blandt de tilskadekomne er 299 fortsat indlagt på hospitalet, oplyser ministeriet på Twitter.

Ifølge præsident Teodoro Obiang Nguema skyldes ulykken forsømmelighed i forbindelse med håndteringen af dynamit. Han fortæller samtidig, at eksplosionerne har beskadiget stort set samtlige hjem og bygninger i Bata, hvor der bor godt 250.000 mennesker.

Sundhedsministeriet i Ækvatorial-Guinea oplyser, at myndighederne har oprettet et hold af psykiatere, psykologer og sygeplejersker, som skal tage sig af ofrene.

- Skaderne er ikke kun fysiske, men også psykiske, oplyser ministeriet.

Billeder offentliggjort af lokale medier viser lig pakket ind i lagener og lagt side om side i vejkanten, mens børn bliver trukket ud fra murbrokkerne.

Tv-stationen TVGE viste mandag billeder af vicepræsident Teodoro Nguema Obiang Mangue på besøg på et hospital, hvor flere af ofrene modtager behandling.

Ækvatorial-Guinea er et olieproducerende land, og eksplosionerne rammer på et tidspunkt, hvor det lille land lider voldsomt økonomisk, dels på grund af coronapandemien og dels på grund af fald i prisen på råolie.

Omkring tre fjerdedele af statens indtægter kommer fra råolie.

Den tidligere spanske koloni har været ledet af præsident Teodoro Obiang Nguema siden 1979, hvilket gør ham til den længst fungerende leder i Afrika.

Størstedelen af Ækvatorial-Guineas 1,4 millioner indbyggere lever i fattigdom.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce