Annonce
Esbjerg

Dødstrusler mod Mette Frederiksen: 34-årig esbjergenser sigtet

Der blev lørdag fremsat trusler på livet mod Socialdemokratiets statsminusterkandidat Mette Frederiksen i en valgbutik i Esbjerg. Arkivfoto: Robert Wengler
En 34-årig mand fra Esbjerg er blevet sigtet for trusler på livet mod Mette Frederiksen. Truslerne blev fremsat i Socialdemokratiets valgbutik i Esbjerg.

Esbjerg: Danmarks måske kommende statsminister Mette Frederiksen var lørdag indirekte udsat for trusler på livet i Esbjerg.

I socialdemokratiets valgbutik i Smedegade indfandt der sig lørdag klokken 13.39 en mand, der gik i dialog med personerne, der passede valgbutikken.

Snakken drejede sig ind på, at partiets spidskandidat til det kommende folketingsvalg, Mette Frederiksen, kommer på besøg i Esbjerg torsdag den 14. maj.

- Manden hidsede sig tydeligt op og begyndte at give Mette Frederiksen skylden for flere forskellige ting omkring hans personlige situation, blandt andet at han var endt som førtidspensionist. Han skulle have udtalt noget i retning af "Jeg skal nok få ram på Mette Frederiksen", "Jeg begår selvtægt" og "Jeg skal nok selv klare situationen", oplyser Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Den ansvarlige i valgbutikken kontaktede politiet, men da der kort efter ankom betjente til stedet, var den pågældende mand forsvundet igen.

Manden hidsede sig tydeligt op og begyndte at give Mette Frederiksen skylden for flere forskellige ting omkring hans personlige situation, blandt andet at han var endt som førtidspensionist.

Henrik Berg, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Alvorlig situation

Den ansvarlige i valgbutikken havde taget et billede af manden under optrinet, og betjentene kunne genkende ham, og på den baggrund blev en 34-årig mand fra Esbjerg senere på dagen anholdt og sigtet for trusler på livet.

- Der er blevet foretaget en konkret vurdering, og den lød på, at det ikke var sandsynligt, at manden ville føre truslerne ud i livet. Derfor er manden ikke blevet fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men der venter ham et retligt efterspil for truslerne, oplyser Henrik Berg.

Ifølge ham kunne der godt være tale om en psykisk syg mand, og det bekræfter den ansvarlige i valgbutikken under episoden.

- Jeg fik indtryk af en meget forvirret person, og jeg var oprigtig bange for Mette Frederiksens sikkerhed, da de trusler her blev fremsat. jeg opfattede situationen som alvorlig, derfor kontaktede jeg politiet, fortæller vedkommende, der ikke ønsker sit navn bragt af hensyn til sin egen sikkerhed.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce