Annonce
Varde

Dømt for bedrageri - nu får Bent mulighed for at blive renset

Bent Hansen har følt sig fuldstændig forvirret, siden han blev dømt for at misbruge et stjålet hævekort. Han har nu fået lov at få sin sag prøvet ved landsretten. Arkivfoto: Andre Thorup

Bent Hansen fra Varde blev i september dømt for at have misbrugt et stjålet hævekort. Da bøden var under 3000 kroner, fik han ikke mulighed for at anke sin sag - men det vil Bent, for han vil frifindes - og nu har procesbevillingsnævet givet ham lov.

Varde: Bent Hansen i Varde har ikke netbank.

Han bor skråt overfor Nordea i Torvegade, og når han skal tjekke sin konto, går han hen og stikker sit hævekort i bankens udendørs terminal.

Det gør han tit.

Også i maj sidste år - hvorefter han blev sigtet for at have misbrugt et stjålet hævekort.

Bent Hansen erklærede sig uskyldig. Hans forsvarer, Søren Dueholm, troede aldrig, han ville blive dømt.

Det hele begyndte, da en kunde i Rema 1000 på Vestre Landevej i Varde den 3. maj fik stjålet sin pung. Hun ringede til politiet, som fandt ud af, at nogen havde forsøgt at hæve penge på det tre gange samme dag i Nordeas hæveautomat i Torvegade.

Bent Hansen blev dømt, fordi billeder fra hæveautomaten viste, at han var ved den under et minut inden forsøget på misbrug.

Annonce

Sagen kort

3. maj sidste år får en kvinde stjålet sin pung i Rema 1000 i Varde.Hendes hævekort bliver forsøgt misbrugt i Nordeas hæveautomat.

Bent Hansen der er ved hæveautomaten i minuttet inden forsøget på misbrugt bliver dømt i byretten.

Han hævder sig uskyldig. Dommen var dog for lille til at anke. Nu har han fået procesbevillingsnævnets tilladelse til at prøve sagen i landsretten.

Foreløbig er alle advokatudgifter på Bent Hansens regning - han er tidligere stofmisbruger, derfor er det ekstra vigtigt for ham at holde sin sti ren.

For lille en straf

Fordi Bent Hansen er førtidspensionist, blev dommen fastsat til seks dagbøder af 425 kroner.

Det kunne umiddelbart synes at være godt, for 2550 kroner er trods alt et mindre beløb. Men i virkeligheden var det dobbelt dårligt. For Bent Hansen vil renses fuldstændig. Og med en bødestørrelse under 3000 kroner er der ikke automatisk mulighed for at anke sin sag til en højere retsinstans. Det kræver en særlig tilladelse.

Faktisk var sagen i forvejen takseret så lavt, at byretten ikke ville beskikke en forsvarer til Bent Hansen. Førtidspensionisten betalte derfor af egen lomme advokat Søren Dueholm til at føre sin sag, og Søren Dueholm har nu netop fået lov af procesbevillingsnævnet til at føre Bent Hansens sag for landsretten.

Oplagt forkert

- Vi ved endnu ikke, hvornår sagen kommer for. Men bliver han frifundet, vil jeg selvfølgelig bede om, han får dækket sine omkostninger både i byret og landsret, siger advokaten.

Om dommen i byretten sagde han: "Jeg har aldrig stået med en dom, der er så oplagt forkert" - derfor tror Søren Dueholm på frifindelse denne gang.

Også fordi billederne fra overvågningskameraet på hæveautomaten er skaffet efter dommen i byretten. Og her ser man Bent Hansen gå væk fra hæveautomaten - helt ud af kamerafeltet - flere sekunder inden forsøget på misbrug. Til gengæld er billederne fra de sekunder, hvor det stjålne kort blev misbrugt, ikke blevet gemt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce