Annonce
Esbjerg

Dømt i sexsag ekskluderet fra Nye Borgerlige

Stephan K. Clausens navn var på stemmesedlerne for Nye Borgerlige i Esbjerg Kommune ved valget sidste år. Arkivfoto: Jesper Orry

Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige blev selv opmærksom på den verserende sag mod den 22-årige mand, der nu er idømt to et halvt års fængsel, og han blev derfor ekskluderet kort før kommunalvalget i november 2017.

Annonce

Esbjerg: Den 22-årige Stephan Klindtworth Clausen, der i sidste uge blev idømt to et halvt års ubetinget fængsel for medvirken til forsøg på voldtægt, var kandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget i Esbjerg Kommune sidste år.

Og kort før valgdagen den 21. november blev han bedt om at pille sine valgplakater i Esbjerg Kommune ned, fortæller partiformand Pernille Vermund.

- Vi var i hovedbestyrelsen blevet opmærksomme på, at der var en verserende sag mod den pågældende kandidat i Esbjerg. Vi reagerede prompte og ekskluderede ham fra partiet, siger Pernille Vermund.

Om "den verserende sag" mod Stephan Klindtworth Clausen var den samme, som han i sidste uge var i retten med, kan Vermund ikke sige med sikkerhed, men hun anser det for sandsynligt.

Eksklusionen kom så tæt på valgdagen, at Stephan Klindtworth Clausens navn ikke kunne nå at blive fjernet fra stemmesedlerne, og han endte med at blive den kandidat fra Ny Borgerlige, der fik næstflest stemmer i Esbjerg Kommune, nemlig 64.

Det er mennesker, vi har med at gøre, og alle har et levet liv, så det er umuligt at undgå "smuttere".

Pernille Vermund

Dom

22-årige Stephan Klindtworth Clausen blev onsdag den 9. maj i retten i Esbjerg fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse af to forskellige kvinder og i medvirken til forsøg på voldtægt af en kvindeHan oprettede falske profiler på dating- og sexsider på nettet med billeder af kvinderne. Billederne havde han uden kvindernes viden eller tilladelse taget fra Facebook.

I chats med andre brugere udgav han sig for at være de pågældende kvinder, og han inviterede blandt andet en fynsk mand til voldtægtslignende sex hjemme hos den kvinde, som den 22-årige mand udgav sig for at være.

Partiformand Pernille Vermund beklager de to sager fra Esbjerg op til sidste års valg. Partiets kanidatudvalg vil stramme op, lover hun. Arkivforo
Annonce

Større krav

Dermed var der ikke en men hele to ud af fem kandidater på Ny Borgerliges liste i Esbjerg, der ikke var medlemmer af partiet på valgdagen. Den 8. november meldte nummer fem på listen, Johnny Boalth Lamberten, sig nemlig efter fælles forståelse ud af partiet efter at det var kommet frem, at han gentagne gange havde været truende og opfordret til "etnisk udrensning". Boalth fik 18 stemmer.

Hvad er det med NB's kandidater i Esbjerg?

- Jeg ved det ikke, men vi har ikke været gode nok til at screene kandidaterne. Det må vi erkende, når to ud af fem kandidater på listen ikke er medlem på valgdagen. Vi har reageret prompte, da sagerne er kommet frem, for det er ikke foreneligt med vores holdninger og værdigrundlag. Den slags sker også i andre partier. Vi har et kandidatudvalg med medlemmer af hovedbestyrelsen, og vi skal stramme op på vores samtaler med hver enkelt kandidat og stille større krav. Vi gør os umage for at undgå flere kedelige sager, siger Pernille Vermund.

Stephan K. Clausens navn var på stemmesedlerne for Nye Borgerlige i Esbjerg Kommune ved valget sidste år. Arkivfoto: Jesper Orry
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce