Annonce
Vejen

Dømte for gaderæs vil have deres sag prøvet ved landsretten

Filmen Lev Stærkt, der er optaget og co-produceret i Aarhus holder pressemøde med vildt bilræs, Drifting Show, på Hjortholmsvej. Vi skal have et par fotos af filmens hovedkraft Cyron Melville


Annonce

Både forsvarer og anklagemyndighed har søgt procesbevillingsnævnet om tilladelse til at anke en dom fra Retten i Esbjerg.

Byretten fastslog den 2. november, at det var en overtrædelse af covid-19-forsamlingsforbuddet på flere end 50 personer, da over 200 personer i juni var samlet til et gaderæs ved Danish Crowns slagteri i Holsted. Det skriver TV Syd.

Ved Retten i Esbjerg blev tre unge mænd idømt en bøde på hver 2500 kroner, men en fjerde tiltalt, en ung kvinde, slap for bøde, da retten vurderede, at hun "kun deltog kortvarigt i arrangementet", hvad udløste strafbortfald.

Det punkt har også anklagemyndigheden søgt procesbevillingsnævnet om tilladelse til at anke til landsretten.

Anklagemyndigheden betragter byrettens behandling af sagen som en prøvesag, inden de rejser tiltale mod de øvrige 206 personer, der er sigtet i forbindelsen med episoden.

Nu har tre dømte unge mænd sammen med deres forsvarer, advokat Allan Sørensen fra Penta Advokaterne, søgt procesbevillingsnævnet om tilladelse til at anke byrettens dom til Vestre Landsret. Normalt kan bødesager nemlig ikke ankes.

- Sagen er jo principiel. Dels spørgsmålet om bekendtgørelsen om forsamlingsforbud strider mod grundloven, dels fortolkningen af ordlyden. Spørgsmålet er, hvordan "til stede" skal fortolkes. Der er ikke meget hjælp af hente i forarbejder, da det jo er en bekendtgørelse, som ministeren har udstedt. Den har ikke været gennem den sædvanlige lovforberedelse, så det står meget i det uvisse. Det er et totalt uprøvet område, som vi anmoder om at få tilladelse til at anke, siger advokat Allan Sørensen fra Penta Advokaterne til TV Syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Annonce