Annonce
Erhverv

Døtre dropper arbejde som pædagog og skolelærer for familie-virksomhed: Vil gå langt for at holde virksomhed i familien

De to søstre Heidi Buhl Kaiser Skaaning og Rikke Buhl Kaiser Nielsen skal overtage den familieejede virksomhed Kaiser Kaffe i Kolding efter deres far, som takker af efter 27 år. Selv kommer de med baggrund som henholdsvis pædagog og folkeskolelærer. Foto Ludvig Dittmann
Søstrene Heidi og Rikke har sagt farvel til jobs i den offentlige sektor for at holde kaffefirma på familiens hænder.

Kolding: - Vi gør det her af respekt for vores far, der har kæmpet i 27 år for at drive det her firma, og så gør vi det for at holde virksomheden på familiens hænder.

Sådan lyder det fra Rikke Buhl Kaiser Nielsen, der sammen med sin søster Heidi Buhl Kaiser Skaaning, er i gang med at overtage virksomheden Kaiser Kaffe fra deres far, der efter 27 år vil trække sig tilbage.

Virksomheden, der har Kolding som hjemby, leverer kaffeprodukter, maskiner og tilbehør til erhvervskunder.

Annonce

Heidi Buhl Kaiser Skaaning kommer med en baggrund som pædagog og startede 1. april 2021, og Rikke Buhl Kaiser Nielsen har indtil 1. maj 2021 arbejdet som folkeskolelærer. Nu er to offentlige jobs skiftet ud med det private erhvervsliv, og de skal overtage Kaiser Kaffe fra faren Hans Erik Kaiser Christensen, der ønsker at gå på pension.

- Det bliver helt klart en omvæltning at skifte det offentlige ud med det private, men da vores forældre kom til os i vinteren 2020 og talte om fremtiden for firmaet, var vi egentlig ikke i tvivl. Vi vil gå rigtig langt for at holde virksomheden i vores familie, og derfor var både min søster og jeg klar til at træde til, fortæller Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

Ville undgå frasalg

Da de to søstre startede i foråret 2021 var det første gang, de for alvor blev en del af Kaiser Kaffe og fik indblik i, hvad det vil sige at være selvstændig. Indtil da drev Erik Kaiser Christensen sammen med sin kone Judith Buhl Christensen firmaet, som ligger på Niels Bohrs Vej i Kolding.

Kaiser kaffe - kort fortalt

Firmaet Kaiser Kaffe ApS er grundlagt i 1993 af Hans Erik Kaiser Christensen og har specialiseret sig i kaffeløsninger til erhvervslivet. Det omfatter maskiner, kaffe og diverse tilbehør. Hertil opkøber og istandsætter firmaet brugte kaffemaskiner, som typisk har været leaset ud til firmaer.

Søstrene Heidi Buhl Kaiser Skaaning og Rikke Buhl Kaiser Nielsen overtager i løbet af 2021 Kaiser Kaffe. Heidi arbejdede indtil overtagelsen af kaffe-firmaet som pædagog, mens Rikke har været folkeskolelærer. 

- Vores mor gik på pension 1. oktober 2021, og vores far vil gerne snart det samme. Derfor var der et behov for, at både min søster og jeg trådte til, fordi alle meget gerne ville undgå et frasalg. Lige nu sidder Heidi med det økonomiske og regnskaber, mens jeg lige nu er den kørende med kundekontakten og markedsføring. Det hele er stadig ret nyt, men det er indtil videre et godt skifte, siger Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

Annonce

Relevante events vil fylde mere

Rikke Buhl Kaiser erkender, at hun og søsteren er trådt ind på et stærk konkurrencepræget marked, hvor en lang række virksomheder leverer kaffeordninger til virksomheder.

- Der findes rigtig mange virksomheder, som kan levere en god kop kaffe. Det kan vi selvfølgelig også, men jeg tror på, at der er mere at hente i forhold til at komme tættere på kunder og samarbejdspartnere ved at deltage i eller afholde forskellige events. Som eksempel var vi med i Stafet for Livet forleden i Kolding, hvor vi hjalp med at samle penge ind sammen med nogle kunder, fortæller Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

- Events og arrangementer vil komme til at fylde mere, og det skal selvfølgelig være relevant for både deltagerne og os. Men det er en god måde at være synlig på, både lokalt og eksempelvis her i trekantområdet, hvor mange af vores kunder ligger.

Det bliver helt klart en omvæltning at skifte det offentlige ud med det private, men da vores forældre kom til os i vinteren 2020 og talte om fremtiden for firmaet, var vi egentlig ikke i tvivl. Vi vil gå rigtig langt for at holde virksomheden i vores familie

Rikke Buhl Kaiser Nielsen
Annonce

Genbrugte kaffemaskiner hitter

En vigtig del af forretningsmodellen for Kaiser Kaffe er renovering af brugte kaffemaskiner, som virksomheder sætter i stand, så de kan sælges videre.

- Der findes utrolig meget elektronik, herunder kaffemaskiner, som kan og bør genbruges. Det gør vi i stor stil, og det er en del af forretningen, der virkelig er gang i, forklarer Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv

Hvad er værst - laks eller ost? Forbrugerne behøver hjælp til at handle klimavenligt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce