Annonce
Sport

Da Ole Madsen scorede elleve mål på vej mod EM

Ole Madsen fra HIK var en konge af en målscorer. Foto: Egon Engmann.

I 1964 hed slutrunden Nations Cup og Danmark var sensationelt med blandt de sidste fire, der spillede om trofæet i Spanien.

De tre øvrige hold var Spanien, Sovjetunionen og Ungarn. Danmark havde haft en overkommelig vej til Barcelona og Madrid.

Først slog Danmark Malta over to kampe med samlet 9-2, så fulgte en samlet 4-1-sejr over Albanien, inden de rød-hvide baksede i kvartfinalen mod Luxembourg. Efter to kampe stod der 5-5 og så måtte der en tredje kamp til, som Danmark vandt 1-0.

Annonce

Ole Madsen fra HIK blev hele turneringens topscorer med 11 mål.

Men Danmark tabte så semifinalen i slutrunden i Barcelona på Nou Camp med 3-0, mens Spanien erobrede Nations Cup-trofæet med en 2-1-sejr i ekstra-tid mod Sovjet.

Real Madrid-stjernen Amancio scorede det forløsende sejrsmål.

Mål af Carl Bertelsen

Der var storpolitik på banen allerede dengang. I 1960 havde Spanien med general Franco som fascistisk leder nægtet at rejse til de røde lejesvendes mekka i Sovjetunionens Moskva.

Danmark spillede i 1964 om bronzen, men måtte nøjes med den hæderfulde fjerdeplads efter at have tabt 3-1 til Ungarn efter forlænget spilletid. Carl Bertelsen scorede for Danmark

Det år blev Ole Madsen den første dansker, der fik stemmer ved kåringen til årets fodboldspiller i Europa med et point, der indbragte ham en delt 19. plads.

Det var året efter, at Ole Madsen scorede sit legendariske mål med hælen mod svenskerne på det knoldede underlag i Københavns Idrætspark, hvor Danmark vandt 2-1.

DR's legendariske kommentator Gunnar "Nu" Hansen oplevede målet sådan med forsinkelse.

..... - og Danmark har scoret.... Ole Madsen har scoret..., udbrød Gunnar nærmest befippet over den måde, som Ole Madsen omsatte en kikset svenske tilbagelægning på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce