Annonce
Trekantområdet

Dagbladet holder online-debatmøde: Giv din mening til kende om udvikling af midtbyen

Hvordan udvikler vi midtbyen i Fredericia - deltag i online debatmøde på frdb.dk torsdag klokken 17. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Panel er klar til at svare på spørgsmål fra fredericianere, når Fredericia Dagblad sender online-debat om udvikling af midtbyen torsdag eftermiddag.
Annonce

Fredericia: Hvad gør vi med de tomme butikker i Vendersgade? Skal Gothersgade være én lang gågade helt ned til vandet, som socialdemokraterne foreslår? Skal vi have sivegade i Danmarksgade? Hvordan sikrer vi et levende handelsliv i bymidten?

Disse og mange andre spørgsmål kan komme op at vende, når dagbladet holder online debatmøde om netop udviklingen af Fredericias midtby. Vi har sammensat et panel af beslutningstagere og interessenter i netop dette, som du kan stille spørgsmål og give input til.

Annonce

S foreslår én lang gågade

I panelet sidder Steen Wrist Ørts (S), formand for by- og planudvalget i Fredericia Byråd; Bent Jensen, formand for Business Fredericia; Ole Mortensen, formand for Fredericia Shopping, og Jens Bilde, formand for Fredericia Grundejerforening af 1884.

Steen Wrist Ørts har for nyligt præsenteret socialdemokraternes forslag om at gøre Gothersgade til ét ankerstrøg, der binder den gamle og nye bydel sammen. Det skulle modvirke, at der i takt med Kanalbyens udvikling kommer ét handelsmiljø dér og ét i den nordlige ende af Gothersgade.

Annonce

Erhvervsforening bakker op

Bent Jensen har vendt ideen med bestyrelsen i Business Fredericia, og selvom forslaget kunne ramme nogle af erhvervsforeningens medlemmer, hvis det bliver ført ud i livet, er der opbakning:

- Man har en himmelsendt chance for at binde byen sammen hele vejen ned til, hvor der er vand. Det er jo helt oplagt at lave en eller anden form for Nyhavn dernede. Og hvor alle synes, det er dejligt. Det er kun en tanke. Men for nuværende bakker Business Fredericia op om idéen med Gothersgade, hvis politikerne bliver enige om det, har Bent Jensen sagt til dagbladet.

Annonce

Gågader nok pt.

Ole Mortensen, der repræsenterer Fredericia Shoppings medlemmer, ser både fordele og ulemper ved S-forslaget om Gothersgade:

- På den lange bane er det en rigtig god idé, når de er færdige med at udbygge Kanalbyen. Så på den lange bane er det en rigtig god idé. Men lige nu har vi jo som udgangspunkt nok gågadesystemer i Fredericia, sagde han for nylig til dagbladet.

Annonce

Grundejere vil gerne høres

Jensen Bilde har blandt sine 130 medlemmer i grundejerforeningen flere butiksudlejere i midtbyen og har tidligere været på banen i forhold til det byforum, der er oprettet i Fredericia. Her sagde Jens Bilde blandt andet i forhold til det faktum, at grundejerne ikke sidder i styregruppen for Fredericia Byforum:

- Vores interesse som ejere er, at butikslejemålene er udlejet. Tager man sådan en gade som Vendersgade, så er der jo mange tomme lejemål der. Der vil vi gerne være med i sådan et forum, så vi kunne fremkomme med vores tanker og ideer til, hvad man måske kunne gøre.

Byforums styregruppe består af: Borgmester Jacob Bjerregaard (S), Christian Jørgensen (V), udpeget af kultur- og idrætsudvalget, Steen Wrist Ørts (S), udpeget af by- og planudvalget,  Tim Halvorsen, direktør Kanalbyen, Bent Jensen, bestyrelsesformand Business Fredericia og  Ole Mortensen, bestyrelsesformand Fredericia Shopping.

Deltag i debatmødet på frdb.dk eller Fredericia Dagblads facebookside - vi begynder klokken 17. Du kan stille spørgsmål til panelet i kommentarsporet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce