Annonce
Erhverv

Dagbladet trykkes nu i Erritsø: Stor opgave betød 12 nye medarbejdere

Siden juli er Fredericia Dagblad blevet trykt hos Erritsø Tryk, som er en del af JP/Politikens Hus. Foto: Peter Leth-Larsen
I juli rykkede trykningen af Fredericia Dagblad tilbage til Fredericia. Her overtog Erritsø Tryk opgaven fra Jyske Fynske Mediers trykkeri i Vonsild. Produktionen er øget med 70 procent, og Erritsø Tryk fik 12 nye medarbejdere.

Erritsø: Når Fredericia Dagblad hver dag kommer ud til abonnenterne, er avisen ikke bare skrevet, redigeret og fotograferet lokalt.

Også trykningen foregår inden for kommunegrænsen. Siden juli har Erritsø Tryk stået for trykningen af Fredericia Dagblad i hverdagene. Det lokale trykkeri overtog opgaven, da Jysk Fynske Medier lukkede et trykkeri i Vonsild. Dermed trykkes der i dag syv dagblade og en lang række ugeaviser hos Erritsø Tryk på Bundgårdsvej.

De syv dagblade er Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad og JydskeVestkysten fra Jysk Fynske Medier samt Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

- Vi har øget vores produktion med 70 procent, for vi overtog langt de fleste opgaver fra trykkeriet i Vonsild, siger Kim Guldager, som er produktionschef hos Erritsø Tryk.

Overtagelsen af trykopgaverne fra Jysk Fynske Medier betød også, at 12 arbejdspladser flyttede fra Vonsild til Erritsø. Fem kom til trykkeriet, fem kom til pakkeriet og to kom til serviceafdelingen. I alt er der cirka 60 medarbejdere hos Erritsø Tryk.

Annonce
Hver dag ved 11.30 tiden sættes trykmaskinen i gang til at trykke Fredericia Dagblad. Foto: Peter Leth-Larsen

Nye folk og nye vagtplaner

Erritsø Tryk er en del af JP/Politikens Hus. Fra Erritsø styres også den daglige produktion af avissider på et trykkeri i Hornslet, hvor Randers Amtsavis, Aarhus Stiftstidende og Politikens Jyllands-oplag trykkes.

Generelt er der faldende oplag i branchen, hvor færre læser papiraviser og flere bruger digitale medier. Sommerens aftale med Jysk Fynske Medier har derfor stor betydning for det lokale trykkeri, som mange bilister hver dag passerer på motorvejen. Aktiviteten er øget, og produktionen er i gang alle ugens dage.

- Vi har fået nye folk, som skulle læres op, og vi har lagt nye vagtplaner. Der er kommet flere smil på læben herude, og folk ser mere positivt på det, siger Kim Guldager.

Glad for trykning af lokal avis

På Erritsø Tryk er der glæde over, at Fredericia Dagblad igen trykkes på Bundgårdsvej i hverdagene. Weekendaviserne trykkes dog fortsat i Odense.

- Vi er glade for, at vi trykker noget fra vores eget område. Mange af trykkerne bor i området, men der er også mange, som kommer langvejs fra, siger Kim Guldager.

Konkurrencen om trykkeriopgaver vil fortsat være stor i de kommende år, men Erritsø Tryk har flere fordele. Den fire etager høje trykmaskine har en stor kapacitet og kan potentielt trykke 120.000 aviser i timen. Samtidig er beliggenheden, hvor næsten hele Danmark kan nås på tre timer, til stor nytte for Erritsø Tryk.

Syv dagblade bliver hver dag kørt gennem systemet hos Erritsø Tryk. Foto: Peter Leth-Larsen
Dagbladene trykkes på FSC Mix-mærket papir. Det betyder, at papiret stammer fra bæredygit skovdrift og genbrugsmaterialer. Foto: Peter Leth-Larsen
Fra dette rum holder trykkerne i Erritsø styr på produktionsplanen. Der er gang i trykkeriet fra tidlig morgen til sen aften, hvor en lang række forskellige udgivelser trykkes. Foto: Peter Leth-Larsen
Trykmaskinen hos Erritsø Tryk er fire etager høj, og Fredericia Dagblad er trykt på få minutter. Foto: Peter Leth-Larsen
Trykkeriet modtager avissiderne på filer. De sættes på plader, og derefter trykkes de på avispapir. Foto: Peter Leth-Larsen
Når aviserne er trykt færdige, bliver organiseret og videredistribueret fra Erritsø Tryks pakkeri. Foto: Peter Leth-Larsen
Trykkerne justerer maskineriet, så billeder og tekst på avissiderne kommer til at stå rigtigt. Foto: Peter Leth-Larsen
Her tjekker trykkerne dagens færdige eksemplarer af dagbladet. Foto: Peter Leth-Larsen
Siden juli er Fredericia Dagblad blevet trykt hos Erritsø Tryk, som er en del af JP/Politikens Hus. Foto: Peter Leth-Larsen
Når avisen er trykt færdig, ruller aviserne automatisk ind i pakkeriet hos Erritsø Tryk. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce