Annonce
Tønder

Corona-update: Dagcenter-brugere isoleret efter smittetilfælde

Jan Præstholm, direktør for børn og skole samt pleje og omsorg, fortæller om den lokale smitte med coronavirus. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønders corona-smittetal ændrede sig ikke fra mandag til tirsdag. Et børnehavebarn og en dagcenterbruger er konstateret smittet.
Annonce

Tønder: Tønder Kommunes coronatal ændrede sig ikke fra mandag til tirsdag - de viste igen 69  smittetilfælde i løbet af syv dage og et incidenstal - antal smittede per 100.000 borgere i løbet af syv dage - på 184,9.

- Det betyder faktisk, i og med at tallene er generelt faldende, at nu er vi den kommune i Region Syddanmark, der har det højeste smittetal per 100.000 indbyggere. Og det er bekymrende, konstaterer Jan Præstholm, der er direktør for områderne børn og skole samt pleje og omsorg i Tønder Kommune.

- Vi har gjort det, at der kommer en mobil testenhed til Toftlund på torsdag, og vi er i gang med at rekvirere flere testbiler til den kommende uge, fortæller han.

Han retter fokus mod folks adfærd.

- Det må bero på folks adfærd, at vi får det smittetal mere nedad, lyder det fra direktøren.

Annonce

I isolation

I relation til de kommunale institutioner er der konstateret to smittetilfælde. Et barn fra Døstrup Børnehus er konstateret smittet.

- Det har ikke indflydelse for andre, fordi barnet ikke har været i institution siden jul, fortæller Jan Præstholm.

Derudover er en borger, der har benyttet dagcentret på Toftegården i Toftlund, konstateret smittet. Syv andre borgere, som var i dagcentret samtidig med den smittede, er nærkontakter og isoleres med anbefaling om at lade sig teste, oplyser Jan Præstholm.

Der er tale om borgere, som bor i egne hjem og ikke på plejecentret.

- Der er ingen medarbejdere, der er nærkontakter, fordi de anvender værnemidler, siger direktøren.

Vi følger corona-situationen

Avisen har tæt kontakt til Jan Præstholm, der er direktør for børn og unge samt pleje og omsorg ved Tønder Kommune.

Han giver to gange om ugen en status på corona-situationen på de kommunale arbejdspladser, institutioner og skoler i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Regionalt

Coronasmitten tager endnu et dyk i hele landsdelen: Også antallet af indlagte daler

Annonce