Annonce
Sønderborg

Dagen de ikke havde turde drømme om: Ellevilde efterskoleelever vendte tilbage

Der blev givet kram i massevis, da eleverne på Nordborg Slots Efterskole vendte tilbage. De ankom mellem klokken 16-20 mandag. Foto: Katrine Stampe
Der var lange kram til efterskolevennerne og korte til forældrene, da eleverne på Nordborg Slots Efterskole mandag eftermiddag ankom efter tre måneders hjemmeundervisning.

Nordborg: Ingen af eleverne på Nordborg Slots Efterskole havde tid til at pakke ud, da først store sportstasker og fyldte Ikea-poser var blevet slæbt op ad trapperne og dernæst dumpet lige inden for døren til det værelse, der har stået tomt siden 21. december 2020.

Gensynsglæden var ikke til at tage fejl af efter næsten tre måneders adskillelse, men reaktionerne hos de unge var forskellige.

De fleste fløj i armene på hinanden i et stort og varmt kram, mens andre var så overvældet over at være tilbage, at de mange indtryk lige skulle synke ind.

Annonce

Sådan havde Hanna Kristine Ruhlmann det. Hun havde ikke forventet, at de fik lov at komme tilbage.

-Jeg bobler af glæde, men samtidig er det utroligt underligt at være her igen. Det er også lidt nervepirrende, fordi det er en enorm kontrast til at være hjemme. Her er vi sammen hele tiden, så jeg er lidt spændt på, om fællesskabet bliver det samme, siger hun.

Hanna Kristine Ruhlmann pakkede ikke ud, mens hun var hjemme, da det for hende ville slukke håbet om at komme tilbage. Det skete, og her siger hun farvel til sin bedstemor. Foto: Katrine Stampe

Trods Hanna Kristine Ruhlmann er gået glip af rundt regnet en fjerdedel af sit efterskoleophold, er der ingen bitterhed at spore hos hende.

- Selvfølgelig har det været træls at være hjemme, men de måneder er jeg villig til at have ofret for at være med til at bekæmpe pandemien og derigennem redde liv, siger hun og indskyder, at det da ærgrer hende.

Hun har bare valgt, at det negative ikke skal fylde.

Pyt med restriktioner

Længere nede ad gangen kunne Liva Schnell ikke finde sin nøgle, da hun skulle låse døren til sit værelse op. Heldigvis for hende fik hun assistance fra værelseskammeraten Lise Stigsen Madsen.

- Åh! Hvor har jeg savnet min dyne, udbryder Liva Shnell.

Den havde hun ikke taget med sig hjem, idet ingen havde forventet, at nedlukningen ville vare så længe. De to piger var også begyndt at miste troen på, at de skulle tilbage til køjesengene og badeværelset på gangen.

- Vi sad sammen og troede begge, at det var løgn, dengang vi fik at vide, at efterskolen åbnede igen. Derefter skreg vi af glæde, siger Lise Stigsen Madsen.


Jeg nåede aldrig at opgive håbet, men hver gang politikerne snakkede om muligheden for at sende os tilbage, forventede jeg, at datoen ville blive skubbet

Asger Bakker, efterskoleelev


 Julepynt og vinterstøvler står, som det blev efterladt i december 2020. Foto: Katrine Stampe

Skrig, hvin og grin var der også på naboværelset, hvor blandt andet Malthe Aaskov Iversen bor. Han fandt en sodavand helt uden brus stående på skrivebordet. Den var blevet efterladt inden jul sammen med en pakke åbne kiks.

- Godt, at jeg har en masse nyt med, konstaterer han, mens flere af kammeraterne grinede og rodede lidt rundt i en pose, der indeholdt store forsyninger af slik, nudler, kiks, sodavand og  ananas på dåse.

Mange af eleverne havde masser af proviant med, fordi de ikke må tage ned i byen, mens de er på efterskolen. Det er en del af restriktionerne, ligesom en negativ covid-19 test skal fremvises, når de ankommer til skolen. Den må højst være 72 timer gammel.

Asger Rasmussen er i fuld gang med at smådrille Malthe Aaskov Iversen, mens han spiser ananas. De finder hurtigt ind i deres vante jargon igen, selv om de ikke har set hinanden i tre måneder. Foto: Katrine Stampe

De skærpede retningslinjer gør ikke Asger Bakker noget. Han er bare glad for at se de andre igen.

- Jeg nåede aldrig at opgive håbet, men hver gang politikerne snakkede om muligheden for at sende os tilbage, forventede jeg, at datoen ville blive skubbet. Det var nemmest for at undgå at blive skuffet, siger han.

Mange af eleverne giver udtryk for, at de strammere regler ikke betyder noget for dem. Det er efter deres mening en lille pris at betale.

Annonce

Håber at se sønner til sommer

Ude på skolens gårdsplads var det ikke kun eleverne, der smilte stort. Det gjorde flere forældre også, da de afleverede deres børn.

- Jeg håber først at se min søn igen sidst i juni, lyder det fra Helle Lauridsen.

Ved siden af hende stod Majken Rasmussen og nikkede.

- Glæden over, at de må komme tilbage, overskygger det at skulle undvære dem, siger hun.

Det er ikke kun begejstringen for at være på efterskolen, der fik de to mødre til at forvente, at de ikke vil se deres sønner igen, før skoleåret er omme.

- Eleverne virker til at være meget bevidste om, at de har et ansvar i forhold til smitterisiko både her og derhjemme. Derfor tror jeg heller ikke, at min søn kommer hjem, medmindre han skal, siger Majken Rasmussen.

Der er ingen krav om, at eleverne ikke må tage hjem i weekenderne. Skolen følger alle de pålagte restriktioner, fortæller forstander Rune Madsen.

- Vi gør alt det, vi skal og får samtidig en hverdag til at hænge sammen. Vi skal alle lige øve os i at gå på efterskole igen, siger han.

Blandt de elever, der var ankommet mandag eftermiddag omkring klokken 16.00, mente de ikke, at det bliver problematisk.

 Asger Rasmussen har pakket til, at han ikke skal hjem før til sommer. Foto: Katrine Stampe
 Asger Bakker har forsyninger af nudler med, da de ikke må gå ned i Nordborg. Foto: Katrine Stampe
Eleverne på Nordborg Slots Efterskole måtte 15. marts 2021 komme tilbage efter tre måneder med hjemmeskole grundet covid-19, som igen lukkede samfundet ned. Foto: Katrine Stampe
Annonce
Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Sønderborg For abonnenter

Åh nej, ikke igen: Gigthospitalet har brugt rigtig meget tid på at forklare patienterne om corona

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Annonce