Annonce
Esbjerg

Dagen derpå: Flere områder i Ribe står fortsat under vand

Foto: Annett Bruhn
Selvom vandstanden er faldet, er man flere steder i Ribe fortsat plaget af store mængder vand. Ved Møllevej og Holmevej kæmper flere husejere med oversvømmede kældre, og på Ribe Landevej ved Gelsbro advarer politi og beredskab om vand på kørebanen.

Ribe: Selvom vinden er stilnet af og vandstanden er faldet, kæmper beboere og beredskab søndag formiddag stadig med oversvømmelser i flere centrale dele af Ribe.

Sydvestjysk Brandvæsen har fortsat ekstra bemanding på vagt, og flere indsatsledere kører lige nu rundt i byen for at holde øje med situationen og hjælpe til. Ifølge beredskabschef Jens Mølgaard kan det tage flere dage, før vandproblemerne er overstået.

- Tidligt i morges kunne vi åbne sluseportene igen, og vi kan se, at det har haft en god effekt. Vandstanden er faldet, og der er et godt løb ud mod havet. Det går dog langsomt, for der er rigtig meget vand, og det vil der også være de næste par dage, siger Jens Mølgaard og tilføjer:

- Der skal flyttes flere tons vand ud, før vandstanden i de oversvømmede områder synker bare en centimeter. Vinden driller os heldigvis ikke mere, og sluseportene vil være åbne i et godt stykke tid, så nu håber vi, at det går den rigtige vej. Vi følger situationen nøje, siger beredskabschefen.

Annonce
Foto: Annett Bruhn

Vand på vejen

Søndag formiddag var der fortsat meget vand i området omkring Skibbroen og Hovedengen. Oversvømmelserne har blandt andet ramt Restaurant Brorsonsminde, der lørdag eftermiddag måtte lukke midlertidigt. Også restaurant Peking House har været plaget af vand.

På Ribe Landevej ved Gelsbro er åen søndag morgen gået over sine bredder og der ligger store mængder vand på vejen. Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer bilister i området til at sætte farten ned, når de passerer. Langs Holmevej og Møllevej, der ofte bliver hårdt ramt af oversvømmelser, står flere kældre desuden under vand.

- Der er problemer med vandet i flere boligområder, og det er direkte afledt af, at sluseportene har været lukkede på grund af den høje vandstand. Det er altid enormt træls at få vand i kælderen, men beboerne har, alting taget i betragtning, holdt humøret højt. Ripenserne har generelt været rigtig gode til hjælpe, og nu håber vi, at vandet snart returnerer til havet, så alle kan få lov til at slappe lidt af, siger Jens Mølgaard.

Flere haver og kælderrum langs Møllevej i Ribe er plaget af de store mængder vand. Foto: Annett Bruhn
Vandet væltede lørdag eftermiddag ind i Ribe centrum. DEt gik blandt andet ud over udeserveringen hos Peking House. Foto: Local Eyes.
Hovedengen ved Ribe er søndag formiddag fortsat dækket af vand. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce