Annonce
Kultur

Dagen derpå for lokale MGP-deltagere: - Det har virkelig været vildt at være med

Maja Og De Sarte Sjæle blev opfordret til at skrive en sang til Dansk Melodi Grand Prix 2020, men det har ikke fået dem til at gå på kompromis med, hvad de står for. Så selv om de er i gang med at skrive nyt materiale, så bliver "Den sidste goth i Vejle" helt sikkert en del af det fremtidige repertoire. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Sønderjyske Maja Rudolph og Timo Mastrup-Andersen debuterede lørdag i Dansk Melodi Grand Prix. Det har været en vild oplevelse, og de kan glæde sig over, at Maja Og De Sarte Sjæles bidrag har fået stor ros, selv om det ikke gav sejren.

Rødekro/Haderslev: - Det er mærkeligt, det sådan er ovre. At det bare er slut.

Lørdag aften stod Maja Rudolph og Timo Mastrup-Andersen i Royal Arena i København på scenen foran hele Danmark. Med "Den sidste goth i Vejle" debuterede det sønderjyske band Maja Og De Sarte Sjæle ved Dansk Melodi Grand Prix, og søndag formiddag havde den 28-årige forsanger lidt svært ved at forstå, at det var det.

- Ja, jeg sidder med lidt grand prix-blus i dag, kan jeg mærke. Det har virkelig været vildt at være med. Også selv om vi ikke vandt, siger Maja Rudolph, der sammen med Timo Mastrup-Andersen måtte forlade sangkonkurrencen efter den første afstemning, da de ikke nåede med i top tre.

- Vi ved desværre ikke, hvor mange stemmer vi fik. Det kunne ellers have været meget sjovt at vide, siger hun og synes selv, det gik ok med bandets optræden, selv om det var en underlig fornemmelse at optræde uden publikum:

- Det var lidt af en mavepuster at få, da vi fredag fik at vide, at det blev uden publikum. Publikum er jo halvdelen af det, når man optræder, så man får ikke den der gnist - men det var jo ens for alle.

Annonce

Den eneste goth i Vejle

[Vers 1]
Der findes et billede af os
Hvor vi står foran de gamles carport
Du smiler, som du gjorde engang
Og mor og far har
Allerede afstand imellem hinanden

[Omkvæd]
Dengang du lytted' til The Smiths
Og lidt The Cure og lidt New Order
Var du den eneste goth i Vejle
Med et "Meat is Murder"-badge

[Vers 2]
På sin vis tænker jeg det liv
Vi levede sammen på Agertoftevej
Ku' vi aldrig ha' overlevet uden hinanden
Du præsentered' mig for
Menneskefjendsk undergrundsmusik

[Omkvæd]
Dengang du lytted' til The Smiths
Og lidt The Cure og lidt New Order
Var du den eneste goth i Vejle
Med et "Meat is Murder"-badge
Dengang du lytted' til The Smiths
Og The Jam og Joy Division
Men for det meste bare The Smiths
Når du var allermest trist

www.dr.dk kan man finde Maja Og De Sarte Sjæles optræden ved Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Flotte ord med på vejen

Det årlige Melodi Grand Prix er en begivenhed, der traditionelt deler danskerne, og Maja Rudolph har da også læst alle de mavesure kommentarer og dårlige anmeldelser, men hun og Timo Mastrup-Andersen kan glæde sig over, at deres "Den sidste goth i Vejle" har fået fine ord med på vejen. Blandt andet gav en anmelder i Jyllands-Posten den fem af seks stjerner.

- Der er virkelig mange, der har skrevet til os - også personer, der betyder noget - og givet udtryk for, at de godt kunne lide vores sang, fortæller forsangeren, der tænker, det nok hænger sammen med, at den falder helt i tråd med, hvad Maja Og De Sarte Sjæle ellers har lavet:

- Så det var en sang, vi sikkert havde udgivet alligevel.

Det var i et lille studie i NygadeHuset i Aabenraa, at Maja Rudolph og Timo Mastrup-Andersen, der oprindeligt er fra Rødekro og Tinglev - i dag bor de i henholdsvis Haderslev og Esbjerg - første gang mødte hinanden og begyndte at lave musik sammen. I 2015 fik Maja Og De Sarte Sjæle så deres gennembrud med "Uden dig".

Nu er de så naturligvis spændte på, om al den opmærksomhed, deltagelsen i Dansk Melodi Grand Prix har givet, betyder, at der vil komme mere bud efter dem.

Næste optræden bliver fredag 20. marts i Randers på Café Von Hatten sammen med et andet dansk band, De Lyse Timer.

Koncert på skole

Og så skal Maja Og De Sarte Sjæle nok også have booket Hærvejsskolen i Rødekro ind i koncertkalenderen. Her underviser Maja Rudolph nemlig i dansk og musik, og herfra har de da prikket lidt til, om ikke de kunne få en sang eller to.

- Det er jeg sikker på, vi nok skal finde ud af. Selv om det har været en stor oplevelse, så bliver det nu også dejligt at komme tilbage på skolen på fuld tid og i det hele taget komme tilbage til en normal hverdag, siger Maja Rudolph.

At det blev de tidligere X Factor-deltagere Benjamin Rosenbohm og Tanne Amanda Balcells, der som duoen Ben & Tan vandt lørdagens konkurrence med deres "Yes", var fuldt fortjent, hvis man spørger den sønderjyske sangerinde.

- Det var den sang, jeg på forhånd havde set skulle vinde. Jeg synes, det er en god sang, og den skal nok gøre det godt videre, er hun sikker på.

Det er Timo Mastrup-Andersen, der skriver alle teksterne til Maja Og De Sarte Sjæles sange, mens Maja Rudolph sørger for følsomt at give dem stemme. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Se Maja Og De Sarte Sjæles MGP-optræden her:

Maja Og De Sarte Sjæle er blevet præsenteret som en duo i forbindelse med deltagelsen i Dansk Melodi Grand Prix 2020, men det er altså et band, hvor de øvrige musikere er Martin Lau, Uffe L. Kristensen og Mads M. Jakobsen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce