Annonce
Esbjerg

Dagen efter beslutning om grøn kommunal strategi: Udvalgsformand delte balloner ud

Søren Heide Lambertsen (S), formand for Teknik & Byggeudvalget, ankom med bionedbrydelige heliumballoner til en skoleklasse forleden. Privatfoto.
Esbjerg Kommune har vedtaget en ny plaststrategi, men for at den skal lykkes, skal borgere, virksomheder og kommunen selv spille med. Forleden uddelte formanden for Teknik & Byggeudvalget heliumballoner til skoleelever, men han gjorde det med god samvittighed.
Annonce

Esbjerg Kommune: For godt et år siden var tilskuere til et november-byrådsmøde vidne til, hvordan politikerne i en ophedet debat diskuterede et forslag fra Plan & Miljøudvalgets formand, Karen Sandrini (S), om forbud mod opsendelse af heliumballoner ved festlige arrangementer i kommunalt regi af hensyn til dyrelivet og miljøet.

Det er ikke for meget sagt, at sagen blev aldeles latterliggjort i store dele af byrådet, men forleden vendte udvalget tilbage med en kampagne og en plaststrategi, der også indeholdt udfasning af mikroplast såsom balloner, og den blev vedtaget

Dagen efter, om tirsdagen, gik hendes partikollega, Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget, så glad rundt og delte heliumballoner ud i skoleklassen 0.B. på Fourfeldtskolen,der havde vundet skole-trafik konkurrencen ”Børn på vej”, og hvordan hænger det så sammen?

Strategien

  • Esbjerg Byråd har 20. januar 2020 godkendt plaststrategien " En grønnere fremtid med mindre plast og mere genanvendelse". Plaststrategien består af fem overordnede initiativer: Optimering af nuværende affaldsordninger, erstatning af engangsplast, udfasning af produkter med mikroplast, brug af genbrugsbægre og erstatning af engangsplastservice ved kommunale arrangementer, øget vidensdeling mellem plastinteressenter i Esbjerg Kommune.
  • Initiativerne i plaststrategien lægger også vægt på at undgå forurening af naturen og sikre mindre udledning af mikroplast med særligt fokus på kunstgræsbaner og alternativer til opsendelse af heliumballoner, der lander i naturen, hvor dyrene kan finde på at spise stumperne og dør af det.
Annonce

Nedbrydelige balloner

- Der er tale om biologisk nedbrydelige balloner, afslører Søren Heide Lambertsen og fortsætter:

- Eleverne havde vundet konkurrencen og fik en cykelhjelm hver, kagemand og balloner, og det er næsten altid sådan, at heliumfyldte balloner er det største hit. Derfor forsøgte vi os allerede sidste år med miljøvenlige balloner, og der var ingen børn, der bemærkede forskellen. De bionedbrydelige er lidt mattere i overfladen, de er ikke blanke, men det betyder ikke noget for børnene. Det vigtigste for dem er, at de kan svæve, og så er der altid kamp om at vælge farve først, konstaterer udvalgsformanden.

Søren Heide Lambertsen og en embedsmand fra Esbjerg Kommune havde ekstra balloner med og godt det samme. To sprang på vej til skolen, og to andre forsvandt op under taget, der går op til kip inde på skolen.

Ud over balloner, cykelhjelme til hele klassen og kagemanden fik eleverne i 0.B. også 500 kroner til klassekassen. Eleverne har løst en række opgaver i et hæfte, der handlede om trafik, og 0.B. har nu helt styr på, at man skal være 135 cm høj, før man må droppe autostolen, at der skal være ringeklokke og reflekser på cyklen, ligesom man selvfølgelig skal have cykelhjelm på, og den skal sættes rigtigt.

Annonce

Grøn kommune

Esbjerg Kommune følger med mandagens vedtagelse af den nye plaststrategi regeringens plastik-handlingsplan "Plastik uden spild". Med den nye strategi igangsætter kommunen en række initiativer, der skal mindske kommunens eget forbrug af plast, øge genanvendelsen og drive den grønne holdning fremad. - Vi har lavet en ambitiøs plaststrategi, der understreger vores grønne fokus i kommunens vision frem mod 2025. Vi mener det, når vi siger, at vi vil prioritere bæredygtighed og innovative grønne løsninger. Derfor inddrager initiativerne i plaststrategien også både medarbejdere, virksomheder og borgere i kommunen. For det er i fællesskab, vi skaber den grønne fremtid, som Esbjerg Byråd nu har vedtaget rammerne for i plaststrategien", sagde borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Der skal summe af liv og glade dage

Annonce