Annonce
Julius

Dagens Julius

Foreløbig står regeringen ret alene med udspillet til en ny udligningsreform.

Her kan du se Julius hver dag. Vores tegner kommenterer de aktuelle emner.

Annonce
Elbiler. -Min far blev træt af de få opladningssteder, så nu har han bygget sit eget super hurtige opladningssystem.
Tour de France ruterne i Danmark er klar, og man skal ikke bare køre på de store veje i Jylland. -Og så kommer de in på gårdspladsen, igennem laden der og videre mod Sønderballe.
Nedslidte jernbanestrækninger skal måske erstattes med busser.
Regn, regn og atter regn har oversvømmet store landbrugsarealer.
Og det våde vejr fortsætter. -Hvad siger regnmåleren egentlig Knud?
Mange sætter spørgsmålstegn ved, om regeringen kan stoppe "vanvidsbilisterne".
Der mangler sne på skisportsstederne. -Kom nu far, du har altid sagt, du kunne løbe baglæns ned af de sprte pister.
Rent lokalt, er der konstateret meget lave temperaturer, tordenvejr og slemme snestorme.
Seks ud af ti familier med børn i skolealderen rejser udenfor skoleferien. -Og du er helt sikker på, du ikke skal på skiferie i denne uge?
Mette Frederiksen vil indføre et nyt og mere retfærdigt udligningssystem.
Mogens Jensen, minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, vil have fiskerne kamaraovervåget. -Så er vi ligestillet Mogens.
Landbruget har store problemer med at få gylle bragt ud på grund af de mange oversvømmelser. Leo har en fætter i Hvide Sande.
Fagre nye medie-verden.
Der er langt mellem ladestandere til elbiler og mange af dem har meget lav kapacitet. -Næe vi camperer ikke, vi venter bare på at bilen bliver ladet op!
Så er Storbrittanien ude af EU.
Kina kræver en undskyldning for en satiretegning i Jyllands-Posten.
Ellemann vil have mere EU-begejstring. EU-sokkerne skal frem i lyset. -De klæ'r dig Mette!
Man forsøger at undgå at Corona-virussen spreder sig.
Det går ikke så godt med regeringens valgløfter.
Så er der kun (?) dag etil at Storbrittanien træder ud af EU.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce