Annonce
Sport

Dagens modstander: Danmarks OL-guldtræner skal genrejse Island

Gudmundur Gudmundsson har mange nye ansigter med i sin islandske trup, der også har gamle kendinge som verdensstjernerne Aron Palmarsson og Gudjon Valur Sigurdsson. Arkivfoto: REUTERS/Annegret Hilse
Gudmundur Gudmundsson stod bag det danske OL-guld i 2016. Nu er den erfarne træner i gang med en genopbygning af det islandske landshold.

ISLAND: Hvis nødgeneratoren har været aktiveret ovre på islændingenes hotel i Malmø, skyldes strømsvigtet formentlig et unaturligt højt forbrug af videoafspillere.

Islands landstræner er kendt for at gå uhyre grundigt til værks, og Gudmundur Gudmundsson har næppe taget lettere på forberedelsesfasen inden kampen mod Danmark lørdag aften. Det danske spil er blevet studeret om og om igen, og Gudmundsson har indgående kendskab til de fleste danske spillere fra sin tid som dansk landstræner i perioden 2014-2017.

På samme måde kender mange af de danske og islandske spillere hinanden indbyrdes. Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrups klubkammerat fra Aalborg, Janus Smarason, er en af de tre forholdsvis uerfarne playmakere i truppen. Smarason har spillet 38 landskampe, hvilket alligevel er næsten lige så mange som Skjerns Elvar Ôrn Jonsson og Selfoss' Haukur Prastarson tilsammen.

Målmandsduoen kommer fra den danske liga og består af erfarne Björgvin Pall Gustavsson fra Skjern og den ret uprøvede Viktor Gisli Hallgrimsson fra GOG.

Offensivt er det naturligvis Barcelona-spilleren Aron Palmarsson, der er det helt store omdrejningspunkt på det islandske landshold. Venstrebacken er en af de bedste assistspillere i verden, og Islands muligheder står og falder med, at Palmarsson spiller en god turnering. Med sine 141 landskampe tilhører han en gruppe af erfarne landsholdsspillere sammen med Rhein Neckar Löwens højreback, Alexander Petersson, og det islandske koryfæ, Gudjon Valur Sigurdsson. Den 40-årige venstrefløj fra Paris SG har spillet 357 landskampe og scoret hele 1857 mål.

Island har ikke færre end fire stregspillere i truppen. Blandt disse er GOG's Arnar Freyr Arnarsson og den 20-årige SønderjyskE-spiller, Sveinn Johansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce