Hejnsvig: Når folket ikke kan komme til selskaber i forsamlingshuset, må forsamlingshuset bringe selskaberne ud til folket. Sådan var tankegangen hos forpagterne af Hejnsvig Forsamlingshus, Kristina Højrup og Thomas Frøik, da coronaen i foråret 2020 skyllede ind over landet. De ændrede derfor retning og søsatte et nyt koncept, og det har vist sig særdeles gavnligt i denne tid, hvor nye restriktioner presser restaurationsbranchen.
Helt konkret besluttede de sig for at tilbyde dagens ret, som folk kan tage med hjem, så de på et kort øjeblik kan have et varmt måltid mad klar, og desuden leverer de mad ud af huset i form af smørrebrød, pålægsplader og frokostordninger for kantiner.
- Det er det, vi har levet af, siden corona begyndte, konstaterer Kristina Højrup, der er glad for, at det i tide lykkedes at få det nye koncept kørt ind.
- Vi var da heldige, at vi dengang fik den idé, for ellers ville vi ikke have vores firma længere. Det er det, der har gjort, at vi har kunnet holde skindet på næsen, siger hun.
Succes med dagens ret
De seneste restriktioner sætter begrænsning på restaurationers åbningstider, og de er desuden tilsat en opfordring om at aflyse julefrokoster og større sociale sammenkomster. Det er dog ikke det store problem for Hejnsvig Forsamlingshus, fordi der oftest bliver leveret mad til mindre selskaber.
- Vi har ikke de store julefrokoster, som bliver aflyst for tiden. Dem, som vi har, ligger på mellem 10 og 15 personer. Der er da enkelte af dem, der bliver aflyst, men det sker slet ikke i samme mængder som for andre, siger Kristina Højrup.
Kristina HøjrupVi var da heldige, at vi dengang fik den idé, for ellers ville vi ikke have vores firma længere. Det er det, der har gjort, at vi har kunnet holde skindet på næsen.
Mens der bliver leveret mad til diverse julefrokoster, vil folk fortsat have mulighed for at hente dagens ret i forsamlingshuset.
- Nu er folk ved at være vant til det. Det skal helst være nemt, når man kommer sent hjem fra arbejde, og det passer godt ind i det koncept, vi har taget på os. Vi har i mere end et år kørt med muligheden for dagens ret, og det fortsætter vi med, ligesom vi vil levere en masse mad ud af huset, siger Kristina Højrup.
Når det igen bliver aktuelt med fester i selskabslokaler, vil forsamlingshuset hurtigt kunne gøres i stand til at kunne huse fester og andre selskaber.