Annonce
Billund

Her er der ikke mange aflysninger: Forpagtere skiftede til nyt koncept, da verden ændrede sig

Siden Kristina Højrup og Thomas Frøik i foråret 2020 forpagtningen af Hejnsvig Forsamlingshus, har de satset på dagens ret og mad ud af huset. Det gavner dem nu, hvor de ikke bliver ramt af aflysninger i samme grad som mange andre restauratører. Foto: Google Maps.
Mange inden for restaurationsbranchen oplever i disse dage, at aflysningerne vælter ned over dem. Det er dog ikke tilfældet for forpagterne af Hejnsvig Forsamlingshus, og det skyldes, at de sadlede om til et nyt koncept, da coronaen gjorde sit indtog.

Hejnsvig: Når folket ikke kan komme til selskaber i forsamlingshuset, må forsamlingshuset bringe selskaberne ud til folket. Sådan var tankegangen hos forpagterne af Hejnsvig Forsamlingshus, Kristina Højrup og Thomas Frøik, da coronaen i foråret 2020 skyllede ind over landet. De ændrede derfor retning og søsatte et nyt koncept, og det har vist sig særdeles gavnligt i denne tid, hvor nye restriktioner presser restaurationsbranchen.

Helt konkret besluttede de sig for at tilbyde dagens ret, som folk kan tage med hjem, så de på et kort øjeblik kan have et varmt måltid mad klar, og desuden leverer de mad ud af huset i form af smørrebrød, pålægsplader og frokostordninger for kantiner.

- Det er det, vi har levet af, siden corona begyndte, konstaterer Kristina Højrup, der er glad for, at det i tide lykkedes at få det nye koncept kørt ind.

Annonce

- Vi var da heldige, at vi dengang fik den idé, for ellers ville vi ikke have vores firma længere. Det er det, der har gjort, at vi har kunnet holde skindet på næsen, siger hun.

Succes med dagens ret

De seneste restriktioner sætter begrænsning på restaurationers åbningstider, og de er desuden tilsat en opfordring om at aflyse julefrokoster og større sociale sammenkomster. Det er dog ikke det store problem for Hejnsvig Forsamlingshus, fordi der oftest bliver leveret mad til mindre selskaber.

- Vi har ikke de store julefrokoster, som bliver aflyst for tiden. Dem, som vi har, ligger på mellem 10 og 15 personer. Der er da enkelte af dem, der bliver aflyst, men det sker slet ikke i samme mængder som for andre, siger Kristina Højrup.

Vi var da heldige, at vi dengang fik den idé, for ellers ville vi ikke have vores firma længere. Det er det, der har gjort, at vi har kunnet holde skindet på næsen.

Kristina Højrup

Mens der bliver leveret mad til diverse julefrokoster, vil folk fortsat have mulighed for at hente dagens ret i forsamlingshuset.

- Nu er folk ved at være vant til det. Det skal helst være nemt, når man kommer sent hjem fra arbejde, og det passer godt ind i det koncept, vi har taget på os. Vi har i mere end et år kørt med muligheden for dagens ret, og det fortsætter vi med, ligesom vi vil levere en masse mad ud af huset, siger Kristina Højrup.

Når det igen bliver aktuelt med fester i selskabslokaler, vil forsamlingshuset hurtigt kunne gøres i stand til at kunne huse fester og andre selskaber.

Annonce
Billund For abonnenter

21-årige Jonas modtog pris for at være ung leder: - Jeg har trænet alle hold - undtagen mit eget

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine korpiger: - Flere har det ikke godt

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Erhverv For abonnenter

Lone lukkede butik og blev udsat for indbrud i samme uge: Kosterne blev fundet i et krat på en mark

Annonce