Annonce
Varde

Dagens vinder er ved at forberede sig til folkedansernes landsstævne i Varde 2019

Jørgen Juul Larsen i Tambours Have, hvor han er gartner. Foto: Chresten Bergh

Dagens vinder i sommerkonkurrencen er Grethe Ladefoged fra Horne.

Karlsgårde/Horne: I sommerkonkurrence 10 skulle læserne gætte, ved hvilken attraktion Jørgen Juul Larsen arbejder. Det rigtige svar er ved Tambours Have.

Grethe Ladefoged har vundet selvvalgte varer fra Varde Ådal Lam til en værdi af 200 kroner. Hun deltager også i konkurrencen om et Panasonic fladskærms-tv til en værdi af 6499 kroner fra Radio og TV-Gården Tistrup.

Grethe Ladefoged har været folkedanser i 34 år, og de seneste ti år har hun været instruktør. Hun instruerer for folkedanserne i Varde, dels på et voksenhold i forsamlingshuset i Tinghøj og dels på et ældrehold i Medborgerhuset i Varde.

Hun er også med i det udvalg, der er ved at arrangere landsstævne i folkedans i Varde i 2019. Folkedanserne i Varde og Ølgod samarbejder om dette stævne.

Annonce

Håber på 800 deltagere

Landsstævnet foregår i uge 29 i 2019, men selvom der er næsten ét år til, så er forberedelserne i fuld gang. Der skal arrangeres udflugter, sikres plads til overnattende, arrangeres opvisninger på torvene i Ølgod og Varde. Og meget mere end det. Håbet er, at 800 vil deltage i landsstævnet, og mere realistisk vil det nok blive mellem 600 og 700.

Meget er faldet på plads. Stævnet kommer hovedsageligt til at foregå på Sct. Jacobi Skole, hallen ved siden af skolen og Smedeværkstedet. På det store græsareal rundt om skoler bliver der plads til campister.

I øjeblikket er folkedanserne ved at undersøge, om åbningen kan foregå i Arnbjerg. Åbningen bliver nemlig efter sommerspillet, men før Open Air.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce