Annonce
Varde

Dagens vinder er ved at forberede sig til folkedansernes landsstævne i Varde 2019

Jørgen Juul Larsen i Tambours Have, hvor han er gartner. Foto: Chresten Bergh

Dagens vinder i sommerkonkurrencen er Grethe Ladefoged fra Horne.

Karlsgårde/Horne: I sommerkonkurrence 10 skulle læserne gætte, ved hvilken attraktion Jørgen Juul Larsen arbejder. Det rigtige svar er ved Tambours Have.

Grethe Ladefoged har vundet selvvalgte varer fra Varde Ådal Lam til en værdi af 200 kroner. Hun deltager også i konkurrencen om et Panasonic fladskærms-tv til en værdi af 6499 kroner fra Radio og TV-Gården Tistrup.

Grethe Ladefoged har været folkedanser i 34 år, og de seneste ti år har hun været instruktør. Hun instruerer for folkedanserne i Varde, dels på et voksenhold i forsamlingshuset i Tinghøj og dels på et ældrehold i Medborgerhuset i Varde.

Hun er også med i det udvalg, der er ved at arrangere landsstævne i folkedans i Varde i 2019. Folkedanserne i Varde og Ølgod samarbejder om dette stævne.

Annonce

Håber på 800 deltagere

Landsstævnet foregår i uge 29 i 2019, men selvom der er næsten ét år til, så er forberedelserne i fuld gang. Der skal arrangeres udflugter, sikres plads til overnattende, arrangeres opvisninger på torvene i Ølgod og Varde. Og meget mere end det. Håbet er, at 800 vil deltage i landsstævnet, og mere realistisk vil det nok blive mellem 600 og 700.

Meget er faldet på plads. Stævnet kommer hovedsageligt til at foregå på Sct. Jacobi Skole, hallen ved siden af skolen og Smedeværkstedet. På det store græsareal rundt om skoler bliver der plads til campister.

I øjeblikket er folkedanserne ved at undersøge, om åbningen kan foregå i Arnbjerg. Åbningen bliver nemlig efter sommerspillet, men før Open Air.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce