Annonce
Sønderborg

Daginstitution mister parkering: Må vige for begravelser

På trods af skiltet var der tirsdag 8-10 køretøjer på parkeringspladsen ved børneuniverset. Foto: Claus Rantzau Møller
Nybøl Børneunivers må ikke længere benytte nærliggende parkeringsplads, fordi ejeren Nybøl Kirke har pladsproblemer ved større kirkelige handlinger.
Annonce

Nybøl: Det er ikke længere muligt for forældre at parkere ved Nybøl Børneunivers, når de skal hente og bringe deres kære små. Parkeringspladsen er ejet af Nybøl Kirke og her har menighedrådet besluttet, at det kun er personbiler med ærinde til kirke, som må benytte den.

- Det er vi meget kede af. Kunne man ikke i det mindste have varskoet os. Det er meget beklageligt, at vi er kommet dertil. Vi vil gerne have løst det i samarbejde, siger Jane Hartmann Christiansen, forælder og formand for Nybøl Børneunivers.

Derfor er forældrene nu nødt til enten at parkere et godt stykke fra børneuniverset ved byens klubhus og gå op til institutionen. Alternativt kan de bruge nærliggende villaveje eller den trafikerede indfaldsvej til universet.

- Småbørnforældre er tit pressede på tid, så det er altså ikke godt. Ti minutter ekstra til af- og pålæsning betyder altså noget. Jeg håber virkelig, vi kan finde en løsning, der virker for alle parter, siger Jane Hartmann Christiansen.

Det er meget beklageligt, at vi er kommet dertil. Vi vil gerne have løst det i samarbejde og dialog.

Jane Hartmann Christiansen, formand for Nybøl Børneunivers

Annonce

Trafikken er vokset

I december 2018 kunne Nybøl slå døren op til et børneunivers med vuggestue, børnehave, gæstedagpleje og skole i et. Det gav mere trafik på den nærliggende parkeringsplads.

- Folk i Nybøl primært de yngre er ikke er klar over, at kirken ejer parkeringspladsen. Af- og pålæsning af børn er ikke problemet. Skolens personale må ej heller bruge pladsen til parkering. Problemet opstår i forbindelse ved større kirkehandlinger som f.eks. begravelser, hvor deltagere skal parkere på gaden m.v., forklarer menighedsrådets formand Ruth Hansen, der har modtaget én klage over skiltet.

Parkeringspladsen har kun været til på- og aflæsning, men skolebestyrelsesformanden medgiver, at eksempelvis ansatte har parkeret på matriklen.

- Det har eskaleret lidt. Vi vil gerne hanke op, men vi føler ikke, vi har fået en reel chance. Vi tager meget gerne en snak med menighedsrådet, så vi kan finde en god løsning, siger Jane Hartmann Christiansen.

Annonce

Menighedsråd står fast

Sønderborg Kommune og menighedsrådet har været i dialog om at finde en løsning. Teknik- og miljøudvalgets næstformand forventede et udspil her i januar og er derfor forundret over skiltet.

- Det virker som om, at menighedsrådet ikke vil skolen. Nu har den faktisk bare gjort problemet værre, siger Stefan Lydal (DF).

Han havde faktisk det indtryk, at kirken ikke rigtig benyttede p-pladsen. Stefan Lydal har taget i forvaltningen.

- Kirken må også være interesseret i at få lokalsamfundet til at fungere. Der skal findes en løsning, som er sikker for børnene, og alle parterne kan leve med.

Menighedsrådet vil gerne i dialog med Lydal og Nybøl Børneunivers. Formand Ruth Hansen opfordrer samtidig folk til at stille op til menighedsrådsvalget i september, hvis de vil have indflydelse på tingene.

- Ved mange p-pladser ved forskellige kirker er der opsat skilte med tekst, hvoraf det fremgår, at pladsen er forbeholdt besøgende i kirke, kirkegård mv. Hos os har der bare ikke været opsat et skilt før nu, siger hun.

Det er Nybøl Kirke, der ejer den nærliggende matrikel, hvor parkeringspladsen er. Foto: Claus Rantzau Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce