Annonce
Sønderborg

Daginstitution mister parkering: Må vige for begravelser

På trods af skiltet var der tirsdag 8-10 køretøjer på parkeringspladsen ved børneuniverset. Foto: Claus Rantzau Møller
Nybøl Børneunivers må ikke længere benytte nærliggende parkeringsplads, fordi ejeren Nybøl Kirke har pladsproblemer ved større kirkelige handlinger.

Nybøl: Det er ikke længere muligt for forældre at parkere ved Nybøl Børneunivers, når de skal hente og bringe deres kære små. Parkeringspladsen er ejet af Nybøl Kirke og her har menighedrådet besluttet, at det kun er personbiler med ærinde til kirke, som må benytte den.

- Det er vi meget kede af. Kunne man ikke i det mindste have varskoet os. Det er meget beklageligt, at vi er kommet dertil. Vi vil gerne have løst det i samarbejde, siger Jane Hartmann Christiansen, forælder og formand for Nybøl Børneunivers.

Derfor er forældrene nu nødt til enten at parkere et godt stykke fra børneuniverset ved byens klubhus og gå op til institutionen. Alternativt kan de bruge nærliggende villaveje eller den trafikerede indfaldsvej til universet.

- Småbørnforældre er tit pressede på tid, så det er altså ikke godt. Ti minutter ekstra til af- og pålæsning betyder altså noget. Jeg håber virkelig, vi kan finde en løsning, der virker for alle parter, siger Jane Hartmann Christiansen.

Annonce

Det er meget beklageligt, at vi er kommet dertil. Vi vil gerne have løst det i samarbejde og dialog.

Jane Hartmann Christiansen, formand for Nybøl Børneunivers

Trafikken er vokset

I december 2018 kunne Nybøl slå døren op til et børneunivers med vuggestue, børnehave, gæstedagpleje og skole i et. Det gav mere trafik på den nærliggende parkeringsplads.

- Folk i Nybøl primært de yngre er ikke er klar over, at kirken ejer parkeringspladsen. Af- og pålæsning af børn er ikke problemet. Skolens personale må ej heller bruge pladsen til parkering. Problemet opstår i forbindelse ved større kirkehandlinger som f.eks. begravelser, hvor deltagere skal parkere på gaden m.v., forklarer menighedsrådets formand Ruth Hansen, der har modtaget én klage over skiltet.

Parkeringspladsen har kun været til på- og aflæsning, men skolebestyrelsesformanden medgiver, at eksempelvis ansatte har parkeret på matriklen.

- Det har eskaleret lidt. Vi vil gerne hanke op, men vi føler ikke, vi har fået en reel chance. Vi tager meget gerne en snak med menighedsrådet, så vi kan finde en god løsning, siger Jane Hartmann Christiansen.

Menighedsråd står fast

Sønderborg Kommune og menighedsrådet har været i dialog om at finde en løsning. Teknik- og miljøudvalgets næstformand forventede et udspil her i januar og er derfor forundret over skiltet.

- Det virker som om, at menighedsrådet ikke vil skolen. Nu har den faktisk bare gjort problemet værre, siger Stefan Lydal (DF).

Han havde faktisk det indtryk, at kirken ikke rigtig benyttede p-pladsen. Stefan Lydal har taget i forvaltningen.

- Kirken må også være interesseret i at få lokalsamfundet til at fungere. Der skal findes en løsning, som er sikker for børnene, og alle parterne kan leve med.

Menighedsrådet vil gerne i dialog med Lydal og Nybøl Børneunivers. Formand Ruth Hansen opfordrer samtidig folk til at stille op til menighedsrådsvalget i september, hvis de vil have indflydelse på tingene.

- Ved mange p-pladser ved forskellige kirker er der opsat skilte med tekst, hvoraf det fremgår, at pladsen er forbeholdt besøgende i kirke, kirkegård mv. Hos os har der bare ikke været opsat et skilt før nu, siger hun.

Det er Nybøl Kirke, der ejer den nærliggende matrikel, hvor parkeringspladsen er. Foto: Claus Rantzau Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Advokat fortæller om arv og testamente

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce