Annonce
Billund

Daginstitutioner åbner først 20. april

Det bliver først mandag den 20. april, at Billund Kommune åbner sine institutioner og dermed giver børnene mulighed for at blive passet. Arkivfoto: Martin Ravn
Det tager tid at få institutionerne gjort klar til åbning. Derfor åbner de kommunale institutioner i Billund Kommune først den 20. april.
Annonce

Billund Kommune: De små poder må vente endnu en uge, før de igen får mulighed for at komme i daginstitution. Billund Kommune håbede ellers, at det ville blive muligt at åbne institutionerne igen den 15. april, men de anbefalinger, der er kommet fra myndighederne i forhold til at minimere risikoen for at smitte med coronavirus har vist sig så omfattende, at der er behov for mere tid til at få institutionerne gjort klar.

- De anbefalinger, der er kommet, har vist sig at være udfordrende, især i forhold til dagtilbuddene. De er omfattende, og der er simpelthen brug for tid til at forberede en dagligdag, der kan leve op til de sundhedsmæssige anbefalinger og samtidig kan give mest mulig tryghed for børn, personale og forældre, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

I ugen efter påske vil Billund Kommune derfor fortsat tilbyde nødpasning.

De anbefalinger, der er kommet, har vist sig at være udfordrende, især i forhold til dagtilbuddene. De er omfattende, og der er simpelthen brug for tid til at forberede en dagligdag, der kan leve op til de sundhedsmæssige anbefalinger.

Ann Charlotte Vilstrup (S), formand, børneudvalget

Annonce

Skolerne begynder onsdag

Bedre ser det til gengæld ud for de børn, der kan se frem til at skulle i skole. Det er kun elever op til 5. klasse, som regeringen har givet grønt lys til kan begynde i skole, og med den tilladelse har myndighederne sendt omfattende restriktioner. Det drejer sig blandt andet om stor afstand mellem eleverne, så meget undervisning som muligt udendørs og hyppig håndvask.

Det tyder dog på, at der bliver mulighed for at åbne skolerne igen på onsdag.

- Skolelederne har arbejdet med planlægningen i påsken, og meldingen er, at de er klar onsdag. Forældrene får direkte besked fra den enkelte skole om, hvordan de håndterer situationen, siger skolechef i Billund Kommune, Morten Kirk Jensen.

- Det bliver en anden hverdag, end forældre og elever er vant til, men vi er klar, konstaterer skolechefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce