Annonce
Tønder

Daginstitutionsleder: Tilsyn skærper vores opmærksomhed

Høllevang Børnecenter forsøger at bruge tilsyn konstruktivt. Arkivfoto: Ella Warming
Høllevang Børnecenter og Agerskov Børnehus fik henholdsvis en og to anmærkninger ved de seneste uanmeldte tilsyn. De forsøger at bruge tilsynene konstruktivt.
Annonce

Toftlund/Agerskov: Høllevang Børnecenter og Agerskov Børnehus fik pæne ord, men også henholdvis en og to anmærkninger - såkaldte opmærksomhedspunkter - ved de seneste uanmeldte tilsyn foretaget af kommunen. Fælles for de to daginstitutioner er, at de forsøger at bruge tilsynene konstruktivt.

I Høllevang Børnecenter var en pædagogisk konsulent på besøg i oktober 2018 og oplevede her, at et barn blev taget ud af en sammenhæng og irettesat. Daglig pædagogisk leder i institutionen, Morten Biel, blev først ansat efter episoden, men har tjekket op på, hvordan tilsynsrapporten og hændelsen blev håndteret.

- Den rapport kom med på et personalemøde, hvor man snakkede om generelt, hvordan rapporten så ud. Og så dykkede man ned i det opmærksomhedspunkt og snakkede om, hvad er det, der er sket. Og kunne man eventuelt have gjort nogle ting anderledes i forhold til måden, det barn har fået en irettesættelse på, fortæller lederen.

Morten Biel mener generelt, at en person udefra, ser nogle ting, de, der arbejder i institutionen til daglig måske ikke ser. Han oplever, at konsulenten sætter fokus på den pædagogiske praksis i institutionen.

- Det gør, at vi skærper vores opmærksomhed omkring de ting, vi går og arbejder med, lyder det fra lederen.

Ifølge den daglige pædagogiske leder, får et gult opmærksomhedspunkt som det nævnte, ikke konsekvenser for den berørte medarbejder.

- Det giver anledning til at tale om den pædagogiske praksis, man er i, og den måde man håndterer tingene på, siger han.

Det gør, at vi skærper vores opmærksomhed omkring de ting, vi går og arbejder med.

Morten Biel, daglig pædagogisk leder i Høllevang Børnecenter

Annonce

Drøftes på møder

Nu justeres mødeplanen til, hvis børnene møder på nye tidspunkter - Gitte Vad føler, at der er kommet mere styr på bemandingen.

- Mit indtryk er i hvert fald også, at forældrene har kunnet mærke det, fortæller hun.

Når børnehuset har haft et uanmeldt tilsyn, drøftes resultatet både på et personalemøde og et bestyrelsesmøde.

- Jeg synes da, at vi bruger det til at udvikle os, lyder det fra Gitte Vad.

Annonce

Forældremøde efter tilsyn

I Agerskov Børnehus var der et uanmeldt tilsyn i juni sidste år - det skete efter en forældrehenvendelse vedrørende bemandingen i institutionen - og her konstaterede konsulenten to ting: Akustikken i fællesrummet blev oplevet som ikke optimal, og så havde medarbejderne meget at se til om morgenen og havde svært ved at skabe gode afleveringssituationer - der var to sygemeldinger.

Akustikproblemerne har man forsøgt at komme til livs ved at ændre indretningen, og så har børnehuset været i dialog med forvaltningen og har været genstand for et skærpet tilsyn omkring bemandingen. Udfordringen har været morgenerne.

- Så er vi simpelthen begyndt at notere, hvor mange børn har vi på forskellige tidspunkter, og så laver vi mødeplan efter det, fortæller daglig pædagogisk leder Gitte Vad.

- Så har vi haft et forældremøde efterfølgende for at fortælle forældrene, hvordan vi har håndteret det, forklarer hun.

- Vi synes da selvfølgelig ikke, det er en rar situation at være i, erkender lederen, der på den anden side synes, det er fint, når nogen gør opmærksom på en problemstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce