Annonce
Varde

Dagli´Brugs i Agerbæk bliver til Fakta

Dagli'Brugsens nuværende uddeler Tanja Vedstesen i butikken, der fra maj bliver en Fakta - og får ny chef. Arkivfoto: Henrik Cramon
Foreningen Kvickly Varde, der ejer Dagli´Brugsen Agerbæk, har besluttet at bygge butikken om til en Fakta.

Agerbæk: Dagli'Brugsen i Agerbæk skal være en Fakta.

Det har Foreningen Kvickly, der ejer butikken, besluttet. Beslutningen skyldes en analyse af handelssituationen i Agerbæk, hvor Dagli'Brugsen og Din Købmand ligger skråt overfor hinanden.

Efter en ombygning og modernisering forventes det nye lavpris-supermarked Fakta i Agerbæk at holde åbningsfest den 9. maj.

- Det vil styrke den samlede handel i byen, at vi får et lavprissupermarked som Fakta frem for Dagli´Brugsen, siger direktør Michael Thygesen, Foreningen Kvickly Varde i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Vi har fået udarbejdet en markedsanalyse og kan se, at der bliver lagt meget handel uden for byen. I dag er der to butikker, der konceptuelt kan nogenlunde det samme. Ved at åbne en Fakta får vi to forskellige koncepter, der langt bedre kan supplere hinanden og få flere til at handle i byen.

Annonce

Ejerskabet

Foreningen Kvickly Varde er en selvstændige brugsforening, der driver:

Kvickly Varde, Super Brugsen Esbjerg Storcenter, Dagli´ Brugsen Alslev,

Dagli´Brugsen Agerbæk, Dagli´Brugsen Sig, Dagli´Brugsen Starup-Tofterup,

Fakta Varde, Fakta Oksbøl, Kvickly Brød & Brugskunst, 7 Ok Benzin anlæg, 2 OK vaske haller og Coop.dk - Online supermarked.

Lukker en uge

Som chef for butikken er ansat Kim Stykkel, der kommer fra Kvickly og har en fortid som meget succesfuld butikschef i Fakta, hvor han er kendt for at have en meget høj kundetilfredshed.

Varelageret i Dagli´Brugsen vil blive solgt ud over de kommende uger. Butikken forventes at være lukket fra den 28. april og ca. en uge frem, for derefter at åbne som et moderne lavprissupermarked, står der i pressemeddelelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce