Annonce
Haderslev

Dagligvarekæde står på spring for at opruste i Haderslev by

En dagligvarekæde står på spring for at komme ind i Erlev Bjerge i den sydvestlige del af Haderslev by. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Der er omsætning at hente i området ved Erlev Bjerge, hvor Netto og Aldi har haft butikker siden 2014. Nu skærpes konkurrencen om lokalsamfundets penge.

HADERSLEV: En endnu ukendt dagligvarekæde er klar til at indtage den sydlige del af Haderslev By. Nærmere bestemt det såkaldte lokalcenter ved Erlev Bjerge, der i øjeblikket huser en Netto- og en Aldi-butik plus en vaskehal og tankstation.

Det forventes at skærpe konkurrencen om forbrugernes penge i området, da forventningen ikke er, at folk propper flere varer i kurvene, fordi der åbner en ny butik. Ergo skal den handel tages andre steder fra.

Men der er omsætning at hente i området ved Erlev Bjerge fremgår det af en analyse fra rådgivningsfirmaet Cowi. Der bor 5700 mennesker i det lokale opland, og det nuværende lokalcenter med de to dagligvarebutikker har en fælles parkeringsplads med cirka 170 pladser. Området er centralt og let at komme til.

Annonce

Forbrugsgrundlaget er beregnet til mellem 140 og 150 millioner kroner, og de to nuværende butikker vurderes at omsætte for 80 og 100 millioner. Står det til troende er der cirka 40-70 millioner at hente om året fra et såkaldt handelsunderskud.

Dagligvarebutikker i Haderslev by

Rema 1000:

Sejlstensgyde, Simmerstedvej, Christian X's Vej

Netto:

Ny Erlevvej, Lindedal, Erlev Bjerge

Fakta:

Bygnaf

Super Brugsen

Jomfrustien

Aldi

Laurids Skausgade, Erlev Bjerge

Lidl:

Jomfrustien

Føtex:

Bredgade

Meny:

Gåskærgade

Derfor vurderer Cowi, at der er behov for endnu en dagligvarebutik på 1600 kvadratmeter. Området har i dag status af et lokalcenter. Her må bruttoetagearealet til butiksformål ikke overstige 3000 kvadratmeter, og dagligvarebutikkers størrelse må ikke overstige 1200 kvadratmeter. Skifter området status til bydelscenter – og det er oplægget – er det byrådet, der fastsætter det maksimale bruttoetageareal, og så må dagligvarebutikker ikke være større end 5000 kvadratmeter.

Området ved Erlev Berge i den sydvestlige del af Haderslev by har i flere år været inde i en betydelig udvikling. Der er kommet mange nye boliger, og i 2014 åbnede Netto og Aldi deres to butikker. I forbindelse med åbningen af den nye skole i januar 2021 – det første skolebyggeri i Haderslev by siden 1982 - har infrastrukturen fået et væsentligt løft. Der er flere potentielle områder, der forventes at blive brugt til boliger i fremtiden. I de seneste ti år er der bygget 40 nye boliger, og i de kommende ti-12 år er der planlagt yderligere 160.

Udvalget for plan og miljø skal mandag den 6. december beslutte, om området skal ændre status fra lokalcenter til bydelscenter. Med kommuneplan 2021 bliver fire bydelscentre ellers indskrænket til lokalcentre. Den ændring sker for at beskytte bymidten som det primære handelsområde. Formålet er dog mest at begrænse antallet af udvalgsvarebutikker – altså for eksempel sko, tøj og isenkram - uden for bymidten, da dagligvarebutikker ikke vurderes at have samme skadelige virkning på bymidtens butiksliv som udvalgsvarebutikker.

Dog regner man med, at flere dagligvarebutikker samlet set vil have indflydelse på omsætningen inde i bymidtens butikker.


Annonce
Haderslev For abonnenter

Mønsterbryder om samliv med daglige slag og kvælertag: – Det var et mærkeligt forhold. Det har været skørt; det har været vild og voldsom leg

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce