Annonce
Læserbrev

Dagtilbuddenes normering afhænger af ferienormeringen

Læserbrev: Hvis du som forælder ønsker en god normering i dit barns dagtilbud, så er der ekstra god grund til at være opmærksom på ferieperioderne. For det er her, at du selv har muligheden for at forbedre eller forringe normeringen i dit barns pasningstilbud.

Hver gang at du som forældre skal give vuggestuen eller børnehaven besked på, om dit barn kommer i fx vinterferien, så er det værd lige at gøre sig umage. Det kan nemlig være fristende blot at tilmelde sit barn pasning, fordi der kan være lang tid til ferieperioden, eller fordi man måske ikke har fået aftalt med sin arbejdsgiver eller bedsteforældrene, om børnene har mulighed for at blive hjemme fra dagtilbud.

Hver gang der er tilmeldt børn til behovsåbent, er der pædagoger og medarbejdere, der bliver kaldt på arbejde og ikke selv får muligheden for at holde ferie. Dette er grundlæggende fint, idet behovsåbent i dagtilbud er en nødvendighed for de familier, der har brug for at arbejde i de perioder, hvor flertallet af danskerne holder fri.

Problemet ligger derimod i at rigtig mange børn, der er tilmeldt behovsåbent, alligevel holdes hjemme. Konsekvensen bliver, at rigtig mange varme pædagoghænder er på arbejde i ferieperioderne, og de skal så i stedet afspadsere eller holde ferie på andre tidspunkter, hvor alle børn er tilstede i deres dagtilbud.

Børnene har et lige så stort behov for ferie, som voksne har. Men de har også behov for en god normering. Så husk at gøre jer umage med ferieplanlægningen – det vil gavne jeres børn og normeringen hele året.

Annonce
Kristina Jørgensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce