Annonce
Sønderborg

Damefrokost udsolgt på 14 minutter

SØNDERBORG: Der var som ventet rift om billetterne til byfestens damefrokost lørdag den 26. maj på Ringriderpladsen i Sønderborg.

Allerede klokken syv stod de første kvinder i kø ved bagerforretningen i Kvickly på Østergade. Præcis klokken 9 begyndte salget af billetterne, og efter blot 14 minutter var der udsolgt. Absolut rekord for damefrokosten.

Damefrokosten er i år noget særligt. Det er nemlig 25 år siden, den første damefrokost med nogle få hundrede kvindelige deltagere samledes til en eftermiddag helt for sig selv. Ligesom det er tilfældet for herrerne ved Ringriderfestens herrefrokost.

Damefrokosten har siden udviklet sig og var på et tidspunkt i Guinness{rsquo} rekordbog som verdens største.

Nu har arbejdsgruppen bag damefrokosten sat et loft på cirka 900 deltagere for at kunne styre løjerne og give kvinderne en ordentlig betjening.

Byfestens værtinde, Ester Fick, opfordrer de mange kvinder til at komme med fantasifulde hatte. De bedste kreationer udløser ligesom de foregående år præmier.

Det store danseorkester »Top Seven« ledsager kvinderne gennem eftermiddagen, der står på frokost, musik, sang og bægerklang.

I anledning af damefrokostens 25 års jubilæum dukker skuespiller Lise-Lotte Lohmann op i det store dansetelt. Det har hun gjort før, og det var bestemt ikke kedeligt. -tc-

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Ændret åbningstid

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce