Annonce
Sønderborg

Danfoss bidrager til bæredygtig udvikling i New York

Danfoss viser flag i New York i finale om klimaløsninger til storbyen. Arkivfoto
Tre danske virksomheder, heriblandt Danfoss, har kvalificeret sig til finalen i en international konkurrence om at levere de bedste klimaløsninger til New York City.

Klima: 24. september skal virksomhederne Rambøll A/S, Novenco A/S og Danfoss A/S præsentere hver deres løsning på, hvordan millionbyen kan tackle luftforurening og høje temperaturer for et panel af repræsentanter fra New Yorks bystyre, skriver DI Business i et nyhedsbrev.

Det er en afdeling af Danfoss USA, der byder ind med nye meget energieffektive reguleringsventiler til vandbaseret varme- og kølesystemer.

New York Climate Week finder sted i år fra 23.-29. september og arrangeres af FN og byen New York. Klimaugen vokser år for år, sammen med interessen for at diskutere udfordringer og løsninger på klimaforandringerne.

Finalen, hvor de tre danske virksomheder skal præsentere deres løsning, udspringer af projektet Access Cities, som sigter mod at styrke bæredygtig byudvikling, igennem innovative, levedygtige og skalerbare løsninger på bæredygtighedsudfordringer i fem projekt byer: New York City, München, Singapore, København og Århus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce