Annonce
Danmark

Danfoss-familie takker nej til udbytte

Jørgen Mads Clausen er formand for det familieejede selskab, der takker nej til udbytte fra Danfoss i 2020 og 2021. Arkivfoto: Timo Battefeld
Familien Clausen, der står bag Danmarks største industrivirksomhed, vil ikke trække penge ud af Danfoss-koncernen i 2020 og 2021.
Annonce

Finans: Der bliver i 2020 og 2021 ikke trukket penge ud af Danfoss-koncernen fra familien Clausens moderselskab Clausen Controls Holding II ApS, der ejer godt en fjeredel af Danfoss. Det sker som følge af den globale covid-19-krise, der har haft enorme globale konsekvenser både sundhedsmæssigt og økonomisk.

Det oplyser Jørgen Mads Clausen, der er bestyrelsesformand i både Danfoss og Clausen Controls Holding.

- Alle medarbejdere i Danfoss har ydet en kæmp indsats i forbindelse med covid-19-krisen, så det er naturligt, at ejerne bag virksomheden også gør, hvad de kan for at bringe virksomheden så godt som muligt igennem denne situation. Derfor bliver der ikke udbetalt udbytte for 2020 og 2021, fortæller han i en skriftlig kommentar til JP.dk

Danfoss er foruden familien Clausens selskab også ejet af Bitten & Mads Clausens Fond, ligesom Henrik Clausen, søn af grundlæggeren Mads Clausen, ejer en del.

Danfoss havde i 2019 en omsætning på cirka 47 milliarder kroner og et overskud efter skat på 3,7 milliarder kroner.

Danfoss. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce