Annonce
Sønderborg

Danfoss flytter medarbejdere til Nordborg

Hovedsædet i Nordborg får flere medarbjedere. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss vil over de næste tre år lave betydelige investeringer i Nordborg i forbindelse med, at virksomheden lukker i Viby, Vejle og Kolding.

Nordborg: Danfoss har valgt at samle produktionen på større lokationer.

Det betyder, at der laves betydelige investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss lokationer Nordborg på Als over de næste tre år.

Det skal give plads til en samling af Danfoss' Distributionscenter i Nordborg.

- Konkret forventer vi 14 nye stillinger i Nordborg, siger Mikkel Thrane, der er pressechef på Danfoss.

Planerne betyder, samtidig, at Danfoss lokaliteter i Viby og i Vejle samt fabrikken på Albuen i Kolding fraflyttes og lukkes. Udover Nordborg vil aktiviteterne i løbet af de kommende år flytte til Silkeborg, Marsvej i Kolding og Grodzisk i Polen.

- De større lokationer, som samler en bred vifte af forretningsaktiviteter på samme lokation, åbner desuden for investeringer i moderne faciliteter og innovative kontormiljøer, der skaber bedre forhold for medarbejderne, ansporer til øget kreativitet og giver mulighed for at arbejde på nye måder, fortæller Mikkel Thrane.

Det sker for at fastholde konkurrenceevnen samt for at opnå stordriftsfordele og mere avancerede og automatiserede produktionsprocesser.

Annonce

De større lokationer, som samler en bred vifte af forretningsaktiviteter på samme lokation, åbner desuden for investeringer i moderne faciliteter og innovative kontormiljøer, der skaber bedre forhold for medarbejderne, ansporer til øget kreativitet og giver mulighed for at arbejde på nye måder.

Mikkel Thrane, pressechef på Danfoss

Lukker fabrik i Kolding

Danfoss' fabrik på Albuen i Kolding lukker og flytter til den eksisterende fabrik i Grodzisk i Polen. Flytningen forventes afsluttet i begyndelsen af 2022, og betyder at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Cirka 110 funktionærer vil forblive i Kolding og flytte til de nye faciliteter på Marsvej.

Danfoss' campus i Silkeborg vil blive udvidet, når produktionen af komponenter til boligopvarmning i Viby flyttes til Silkeborg i løbet af andet halvår 2021. Alle ansatte i Viby får tilbud om at flytte med til Silkeborg. Når det nye Danfoss-site i Kolding er færdigbygget, vil Danfoss fraflytte sine lejede lokaler i Vejle og flytte aktiviteterne inden for gulvvarme til de nye lokaliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce