Annonce
Erhverv

Fyrer 335 og flytter produktion til Polen: - Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen

Danfoss med koncendirektør Kim Fausing i spidsen er klar til forandringer i Danfoss' lokationer. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss lukker sine lokaliteter i Viby, Vejle samt fabrikken i Kolding. I stedet vil Danfoss investere i udvidelse og forbedringer af lokaliteterne i Silkeborg, Nordborg og Polen over de næste tre år.

Udflytning: Danfoss vil samle en bred vifte af sine forretningsaktiviteter på større lokationer, og derfor flytter en del af produktionen fra Danmark til Polen.

Det rammer især Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, som ifølge Danfoss ikke er egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og air-conditioning komponenter.

I stedet flyttes produktionen nu til virksomhedens eksisterende adresse i Grodzisk i det centrale Polen, nær hovedstaden Warszawa.

- Beslutningen skyldes, at vi vil blive ved med at være konkurrencedygtige, og det er et led i vores overordnende strategi om at samle produktionen i større enheder, siger Mikkel Thrane, der er pressechef hos Danfoss.

Flytningen forventes afsluttet i begyndelsen af 2022, og det betyder, at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Omkring 110 funktionærer vil forblive i Kolding og flytte til nye faciliteter på Marsvej.

Planerne betyder desuden, at Danfoss' lokaliteter i Viby og i Vejle fraflyttes og lukkes. Aktiviteterne her vil i løbet af de kommende år flytte til Silkeborg, Nordborg, Marsvej i Kolding og Grodzisk i Polen.

Det betyder, at der er planer for betydelige investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss lokaliteter i Silkeborg, Nordborg, og Grodzisk i Polen over de næste tre år. Derudover ombygges og udvides Danfoss' lokation på Marsvej i Kolding, som omdannes til et moderne Danfoss campus.

Annonce

Fem korte om Danfoss

1. I 2018 voksede virksomhedens omsætning med 2,1 milliarder kroner til 45,5 milliarder kroner - en vækst på fem procent.

2. Danfoss er måske bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer i mange hjem og virksomheder verden rundt. Men virksomheden sørger også for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer. Danfoss' løsninger bliver anvendt til køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr.

3. Danfoss blev grundlagt på Nordals i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen.

4. Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond.

5. Danfoss har 27.000 medarbejdere.

JFM/Ritzau

Medarbejdere til Silkeborg og Nordborg

Danfoss' varmeforretning samler produktion og forretningsaktiviteter på Danfoss' lokation i Silkeborg. Her vil produktionen af komponenter til boligopvarmning flyttes til fra Viby i løbet af andet halvår 2021.

Alle ansatte i Viby får tilbud om at flytte med til Silkeborg. Når det nye Danfoss-site i Kolding er færdigbygget, vil Danfoss fraflytte sine lejede lokaler i Vejle og flytte aktiviteterne inden for gulvvarme til de nye lokaliteter.

Distributionscentret i Vejle flyttes til Nordborg. Flytningen forventes at ske i løbet af andet halvår 2021, og alle ansatte i Vejle får tilbud om at flytte til Kolding eller Nordborg. Det skaber 14 nye stillinger i Nordborg.

Analysechef: Styrker Danfoss

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, er beslutningen udtryk for, at Danfoss skal stå stærkest muligt i den internationale konkurrence.

- Det er en øvelse, som mange andre danske produktionsvirksomheder allerede er i gang med eller kommer til at foretage, fordi vilkårene i den globale handel er skærpede, siger Jacob Pedersen.

Han forudser, at Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen.

- Der er naturligvis en risiko ved at flytte produktion til udlandet, hvor ansatte og myndigheder agerer anderledes end herhjemme. Men Danfoss er i forvejen repræsenteret i Polen og har stor erfaring med at flytte produktion til udlandet, så der er næppe grund til at være bekymret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce