Annonce
Sønderborg

Danfoss giver million til corona-forskning

For to år siden blev Christian Backer Mogensen professor i akutmedicin. Siden har han været tilknyttet Sygehus Sønderjylland som forsker. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Professor Christian Backer Mogensen fra Sygehus Sønderjylland har modtaget penge til at forske i, hvordan sundhedsvæsnet bedst finder og behandlet patienter med COVID-19.

Sønderborg: Sygehus Sønderjylland, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Lillebælt er gået sammen om et forskningsprojekt, der via mindre projekter skal kortlægge, hvordan sundhedsvæsnet bedst muligt får fundet og behandlet patienter syge af COVID-19.

I spidsen for projektet står professor Christian Backer Mogensen fra Sygehus Sønderjylland, som netop har fået støtte fra Danfoss´ pengetank, Fabrikant Mads Clausens Fond:

- Når hele verden er påvirket af en ny virus, er det naturligvis interessant at få undersøgt nærmere, hvad der virker, og hvad der ikke virker i behandlingen. Derfor er jeg enormt glad for, at vi har fået en million kroner til at få kickstartet vores forskning, siger Christian Backer Mogensen fra Fælles Akutmodtagelse på Sygehus Sønderjylland.

Omvendt er Fabrikant Mads Clausens Fond glad for at kunne hjælpe til, siger bestyrelsesformand Peter Clausen i en pressemeddelelse:

- COVID-19-krisen er global og har vist sig at rumme meget store udfordringer og risici for os mennesker og for det liv, vi plejer at leve. Så vi er stolte over at kunne bidrage til dette forskningsprojekt, siger han.

Annonce

Unik mulighed

Christian Backer Mogensen forventer, at et stort antal danskere i den kommende tid vil blive smittet med coronavirus og udvikle sygdommen COVID-19. Mange vil blive indlagt:

- Dermed har vi også en helt unik mulighed for at undersøge og følge patienterne, og de forskellige indsatser sygehusene laver, fra et meget tidligt tidspunkt, siger Christian Backer Mogensen og fortsætter.

- På den måde får vi opbygget en meget stor gruppe af mennesker - en såkaldt kohorte – som vi kan følge. Det er en rigtig god måde at beskrive udviklingen af en sygdom i en stor befolkningsgruppe, uddyber professoren.

Ifølge professoren er der endnu ikke lavet større dataindsamlinger blandt store grupper af patienter, og dermed kan forskningen fra Sygehus Sønderjylland, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Lillebælt bidrage til, at forskere på tværs af landegrænser kan få en større indsigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Dyt båt - hvor var Mads Langer godt

Annonce