Annonce
Sønderborg

Danfoss hjalp prins Henrik hjem fra Egypten

Danfoss' nye fly, Falcon 8X, ses her som model forrest i billedet fra en udstilling i Geneva Airport fra maj sidste år. Foto: Scanpix/Denis Balibouse

Danfoss fik i sidste måned et jetfly af typen Dassault Falcon 8X til Sønderborg, og forleden blev det stillet til rådighed for prins Henrik, da han skulle fra Ægypten til behandling på Rigshospitalet.

Sønderborg: Et helt nyt jetfly af typen Dassault Falcon 8X lettede i weekenden fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh. Målet var at hente prins Henrik hjem til sygebehandling i København. Det skriver magasinet Check-In.dk i et nyhedsbrev. Flyet blev leveret til industrikoncernen Danfoss umiddelbart før jul og bliver serviceret af flyselskabet Air Alsie med base i Sønderborg. Her opererer man med flere andre jetfly tilhørende virksomheder i ud- og indland.

Det nye Danfoss-fly er ikke for ethvert budget. Prisen ligger i omegnen af 350 mio. kroner. Det luksuriøse fly var godt fem timer om flyvningen og er indrettet med plads til 14 siddende passagerer. Det kan også omdannes til et fly med plads til syv personer i komfortable senge, oplyser Check-In.dk. Det er en kendt sag, at Danfoss flere gange tidligere har stillet firmafly til rådighed for Kongehuset, som både nu afdøde Bitten Clausen (gift med Danfoss' grundlægger Mads Clausen red.) og hendes søn Jørgen Mads Clausen er venner af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce