Annonce
Sønderborg

Danfoss indgår strategisk partnerskab med tysk gigant

Jörg Grotendorst, chef for ZF Division E-Mobility og Kim Fausing, koncernchef i Danfoss underskrev det ny partnerskab. Foto: ZF
Koncernen skal levere powermoduler til ZF Friedrichshafen AG til en række store nye projekter. Samtidig intensiverer de to virksomheder deres nuværende samarbejde med et nyt strategisk partnerskab.
Annonce

Sønderborg: ZF Friedrichshafen AG, en af verdens største leverandører til bilindustrien, og Danfoss Silicon Power har intensiveret deres nuværende samarbejde med et nyt strategisk partnerskab for silicium- og siliciumkarbidpowermoduler.

- Vi er meget glade for at indgå i partnerskabet med ZF. Dette tættere samarbejde mellem Danfoss og ZF har potentialet til at blive et markant temposkift i udviklingen af elektriske og hybrid biler. Sammen kan vi muliggøre en acceleration af overgangen fra konventionelle køretøjer til en elektrificering af transportsektoren, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss.

En af de første store milepæle i dette nye samarbejde er en ordre, hvor Danfoss Silicon Power skal levere power moduler til store ZF projekter.

Det tyske firma, der er grundlagt i 1915, har i dag omkring 148.000 ansatte fordelt på 230 lokationer i 40 lande. I 2018 omsatte koncernen for ikke mindre end 277 milliarder kroner.

Til sammenligning har Danfoss godt 28.000 ansatte, 71 fabrikker i 20 lande og en omsætning på 45,5 milliarder kroner sidste år.

Dette tættere samarbejde mellem Danfoss og ZF har potentialet til at blive et markant temposkift i udviklingen af elektriske og hybrid biler.

Kim Fausing, koncernchef i Danfoss

Annonce

Fælles forskning og udvikling

Partnerskabet indebærer blandt andet, at de to virksomheder deltager i fælles forskning og udvikling, hvor Danfoss også leverer powermoduler til siliciumapplikationer.

Foruden 400 Volt applikationer er de to virksomheder også begyndt at udvikle et 800 Volt Silicon Carbide powermodul til større køretøjer med det formål at placere sig i spidsen for dette nye segment.

- Dette er et robust langsigtet partnerskab, der giver ZF og Danfoss mulighed for at samle vores styrker. Samarbejdet åbner op for et betydeligt innovationspotentiale til at forbedre den tekniske og kommercielle konkurrenceevne for vores invertere. Vi vil udnytte denne fordel i alle vores applikationer fra hybrid til fulde elektriske applikationer, siger Jörg Grotendorst, chef for ZFs e-Mobility Division.

ZFs E-Mobility Division leverer elektriske systemer og komponenter til bilindustrien, mens Danfoss Silicon Power er specialist i silicium- og siliciumkarbid powermoduler. I elektriske og hybridkøretøjer styrer powermoduler effektiviteten af energiforsyningen til drevet, batteriet og elektronikken i køretøjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce