Annonce
Sønderborg

Danfoss indgår strategisk partnerskab med tysk gigant

Jörg Grotendorst, chef for ZF Division E-Mobility og Kim Fausing, koncernchef i Danfoss underskrev det ny partnerskab. Foto: ZF
Koncernen skal levere powermoduler til ZF Friedrichshafen AG til en række store nye projekter. Samtidig intensiverer de to virksomheder deres nuværende samarbejde med et nyt strategisk partnerskab.

Sønderborg: ZF Friedrichshafen AG, en af verdens største leverandører til bilindustrien, og Danfoss Silicon Power har intensiveret deres nuværende samarbejde med et nyt strategisk partnerskab for silicium- og siliciumkarbidpowermoduler.

- Vi er meget glade for at indgå i partnerskabet med ZF. Dette tættere samarbejde mellem Danfoss og ZF har potentialet til at blive et markant temposkift i udviklingen af elektriske og hybrid biler. Sammen kan vi muliggøre en acceleration af overgangen fra konventionelle køretøjer til en elektrificering af transportsektoren, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss.

En af de første store milepæle i dette nye samarbejde er en ordre, hvor Danfoss Silicon Power skal levere power moduler til store ZF projekter.

Det tyske firma, der er grundlagt i 1915, har i dag omkring 148.000 ansatte fordelt på 230 lokationer i 40 lande. I 2018 omsatte koncernen for ikke mindre end 277 milliarder kroner.

Til sammenligning har Danfoss godt 28.000 ansatte, 71 fabrikker i 20 lande og en omsætning på 45,5 milliarder kroner sidste år.

Annonce

Dette tættere samarbejde mellem Danfoss og ZF har potentialet til at blive et markant temposkift i udviklingen af elektriske og hybrid biler.

Kim Fausing, koncernchef i Danfoss

Fælles forskning og udvikling

Partnerskabet indebærer blandt andet, at de to virksomheder deltager i fælles forskning og udvikling, hvor Danfoss også leverer powermoduler til siliciumapplikationer.

Foruden 400 Volt applikationer er de to virksomheder også begyndt at udvikle et 800 Volt Silicon Carbide powermodul til større køretøjer med det formål at placere sig i spidsen for dette nye segment.

- Dette er et robust langsigtet partnerskab, der giver ZF og Danfoss mulighed for at samle vores styrker. Samarbejdet åbner op for et betydeligt innovationspotentiale til at forbedre den tekniske og kommercielle konkurrenceevne for vores invertere. Vi vil udnytte denne fordel i alle vores applikationer fra hybrid til fulde elektriske applikationer, siger Jörg Grotendorst, chef for ZFs e-Mobility Division.

ZFs E-Mobility Division leverer elektriske systemer og komponenter til bilindustrien, mens Danfoss Silicon Power er specialist i silicium- og siliciumkarbid powermoduler. I elektriske og hybridkøretøjer styrer powermoduler effektiviteten af energiforsyningen til drevet, batteriet og elektronikken i køretøjet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce