Annonce
forside

Danfoss køber softwarefirma

Det italienske softwarefirma Prosa hører nu til Danfoss. Arkivfoto: Claus Thorsted

Softwarefirmaet Prosa er nu købt af den sønderjyske virksomhed Danfoss. Det skal styrke Danfoss' portefølje.

Annonce

Nordborg: Det går godt for Danfoss i Nordborg. Nu køber firmaet også det italienske softwarefirma Prosa, som har specialiseret sig i intelligent udstyr og design af brugergrænseflader, som digitale skærme på drikkeautomater.

- Det er en vigtig del af vores digitale transformation at købe ny teknologi og digitale kompetencer, og købet af Prosa er endnu et stort skridt på vejen. Når vi kombinerer Prosas stærke softwarekompetencer og Danfoss' applikation-ekspertise, kan vi tilbyde nye, forbundne køleløsninger til fordel for vores kunder, siger Kim Fausing, vicedirektør ved Danfoss i en pressemeddelelse.

Ifølge Danfoss selv skal købet være med til at styrke sin position som leverandør af banebrydende forbundne produkter og services yderligere.

Prosa

Softwarevirksomheden Prosa blev grundlagt i 1998 i Vendig af Alberto Pravato og Alessandro Roncato. Til daglig beskæftiger virksomheden 16 medarbejdere.

Annonce

Hjælp til at udvide produktserier

Det italienske firma fra Vendig er ekspert i telemetrisk teknologi, hvor man anvender telekommunikation til at overføre data. Desuden har de opfundet produktet VeBox, som kan anvendes i fødevare- og drikkevareindustrien. VeBox-løsningen styrker Danfoss' portefølje af elektroniske kølestyringer til kunder, der ønsker komplette, forbundne løsninger til fødevarebranchen. Og det glæder direktøren for Danfoss Cooling.

- Prosa bidrager med en stærk ekspertise inden for design af brugeroplevelse og vil sætte fart på lancering af nye løsninger på markedet. På kort sigt vil de stærke kompetencer, vi får med købet af Prosa, støtte os i at udvide vores produktserier, når vi udvikler stærke forbundne løsninger til applikationer i kølekæden. På lang sigt forventer jeg, at opkøbet vil føre til mange flere forbundne køleløsninger, siger Jürgen Fischer, direktør Danfoss Cooling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce